Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:32 am

Plazma Sportske igre mladih: Od Međunarodne završnice do All Star Dana sporta

Piše P. I.

Split će od 21. do 26. kolovoza biti domaćin velike Međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih. Više od tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine, zemalja u kojima su Igre trenutno aktivne, družit će se i natjecati u 10 sportskih disciplina.

Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi Plazma Sportske igre mladih sezonu je započela u siječnju, a djeca i mladi imali su priliku sve do srpnja natjecati se, ali i družiti s vršnjacima na sportskim terenima diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Velike državne završnice u sve tri zemlje održane su tijekom srpnja, a na Igrama je ove godine sudjelovalo više od 260.000 djece i mladih. U Splitu su se najbolje ekipe i pojedinci ovoga tjedna okupili kako bi se borili za titulu Međunarodnih prvaka 2023. godine.

Natjecanja u 10 sportskih disciplina održavat će se u dvoranama i na terenima diljem Splita, a veliko Međunarodno finale Coca-Cola Cupa u četvrtak, 24. kolovoza na Prokurativama. Ovaj jedinstveni mediteranski trg postat će nogometni teren na kojem će se zaigrati dva finala, u kategoriji 2007. godište i mlađi u ženskoj i muškoj konkurenciji. Coca-Cola Cup nogometna je platforma kojom se među djecom i mladima promoviraju sportske vrijednosti, fair play, jednakost i toleranciju. Za mlade sportaše na Prokurativama navijat će visoki dužnosnici u sportu, predstavnici UEFA-e i ambasadori SIM-a.

Raspored događanja:

Četvrtak, 24. kolovoza

19.30 Prokurative – Malonogometni Cup Međunarodno finale

Utakmice Međunarodnog finala, najvećeg malonogometnog turnira u Europi – igrat će se na Prokurativama. Jedinstven mediteranski trg postat će nogometno igralište na kojem će se igrati finalne utakmice u tri kategorije, 2005. godište i mlađi, te u muškoj i ženskoj konkurenciji 2007. godište i mlađi. Plazma Sportske igre mladih u Suradnji s UEFA Foundation for children već četvrtu godinu za redom pomažu u promociji ženskog nogometa. Mlade nogometašice i nogometaše na utakmici podržat će predstavnici UEFA-e, vrhunski sportaši, sportski dužnosnici, ambasadori i prijatelji Igara.

21.00 Riva

– Svečanost zatvaranja 27. sezone Sportskih igara mladih i koncert Luke Nižetića

Petak, 25. kolovoza – All Star Dan sporta

13.00 Hrvatski dom Split – Svečanost proglašenja novih ambasadora Sportskih igra mladih Darija Srne i Nemanje Vidića.

Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, a u promociji sporta i sportskog načina života kao alternativu negativnim čimbenicima današnjice kod djece i mladih podršku pružaju brojni vrhunski sportaši, sportski dužnosnici i mnogi iz političkog i društvenog života.

18.00 Riva – Revijalni šahovski turnir u sklopu zatvaranja 27. sezone Sportskih igara mladih.

Svjetski šahovski velemajstori predvođeni Arkadyjem Dvorkovichem, predsjednikom Svjetske šahovske organizacije igrat će revijalni šahovski turnir na splitskoj Rivi.

19.00 Riva – Promotivni turnir u padelu

Nasser Al-Khelaifi, predsjednik i izvršni direktor Paris Saint Germaina, član izvršnog odbora UEFA-e i predsjednik Premier Padela natjecat će se u društvu visokih sportskih dužnosnika na revijalnom turniru u padelu, najbrže rastućem svjetskom sportu.

21.00 Prokurative – Revijalna nogometna utakmica u sklopu zatvaranja 27. sezone Sportskih igara mladih

Prokurative, mediteranski trg iz 19. stoljeća postat će nogometni teren, a u sklopu Sportskih igara mladin će se održati All-Star nogometna utakmica. Predstavnici UEFA-e, ambasadori SIM-a, svjetske nogometne zvijezde i prijatelji Igara – Aleksander Čeferin, Nasser Al-Khelaifi, Luis Figo, Predrag Mijatović, Zvonimir Boban, Nemanja Vidić, Gaizka Mendieta, Christian Karembeu, Esteban Camblasso, Javier Zanetti, Robert Carlos, Arkady Dvorkovich, Darijo Srna, Aljoša Asanović, Mehmed Baždarević, Mario Stanić i mnogi drugi, protiv reprezentacije mladih SIM-ovaca.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)