Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
3:35 pm

Okusi i mirisi zavičaja u Blatu na Korčuli

Piše P. I.

U Gradskom parku Blato na Korčuli u srijedu će se s početkom u 20.30 sati održati manifestacija ‘Okusi i mirisi zavičaja’

‘Posebno zadovoljstvo ovom prilikom nam je najaviti naše drage goste iz Slavonije, OPG Krivačić, slavonske tamburaše KUD Seljačka sloga Prekopakra i tamburaški orkestar Pakrac, ali i degustaciju slavonskih i otočnih proizvoda posebnih oznaka kvalitete: Slavonski kulen/OPG Carpinus Pakrac, Lumblija, Blatska torta i Kumpanjol. U prekrasnom okruženju parka očekuju vas tradicionalna jela, autohtone i moderne slastice, vrhunska blatska i otočna vina, jedinstvene rukotvorine te ostali unikatni proizvodi koje vam donose brojni izlagači u sklopu programa ‘Okusi i mirisi zavičaja/Blato Wine & Dine’, poručuju iz TZ Blato.

Izlagači su: Blato 1902, Korkyra Winery, Vinarija Bačić & Winery Dine; Dainesi Studio, Blato; Blue Fish Brna, Moja Nadalina j.d.o.o., OPG Mirjana i Danko Mirošević, OPG Nadilo Žrnovo & OPG Protić Sanja; Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet – ogranak Blato & Lovačka udruga Jastreb Blato koji će pripremati žrnovske makarune u lovačkom umaku na kućici.

‘Ova tematska gastro manifestacija, osmišljena kao tradicijsko događanje s ciljem dodatne promocije tradicionalnih proizvoda rađenih po izvornim recepturama, ali i svi ostali proizvodi temeljeni na poštivanju tradicije, prenesenih znanja, vještina i iskustva naših predaka za vrijeme kojih mnogobrojni domaći i strani posjetitelji mogu uživati i degustirati tradicionalne kulinarske delicije i autohtone slastice uz neizostavna vrhunska otočna vina, i sve to uz jedinstvenu prezentaciju ponude izlagača u autentičnom ambijentu Gradskog parka u Blatu’, najavljuju iz Turističke zajednice.

Nezaboravnu glazbenu atmosferu donosi klapska pjesma klape Kumpanji i zvukovi žica slavonskih tamburaša iz Pakraca.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)