Koje god godišnje doba bilo, koji god dio dana bio, čokolada je uvijek dobrodošla. Teške i zasitne čokoladne kombinacije prepustit ćemo jeseni i zimi, a sada Fini recepti donose nešto posve drugačije – sasvim lagano i prozračno – čokoladni parfe.
Sastojci:
čokolada za kuhanje, 200 g
kava, 50 ml crne
želatina, 20 g instant
jaja, 2
vrhnje za šlag, 400 ml
džem od šumskog voća, 120 g
podloga za tortu, 1
Upute:
U zdjelu iznad pare stavimo čokoladu, ulijemo crnu kavu i povremeno miješajući je topimo. Rastopljenu čokoladu stavimo na stranu da se malo ohladi.
Za to vrijeme u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje za šlag. U zdjelu s čokoladom prvo umiješamo žumanjke, potom instant želatinu i na kraju nježno umiješamo tučeni šlag.
Zatim podlogu za torte malo natopimo crnom kavom i premažemo je džemom od šumskog voća.
Na podlogu prelijemo pripremljeni parfe, ravnomjerno rasporedimo, ali ne zagladimo.
Sve zajedno stavljamo u hladnjak na nekoliko sati da parfe stvrdne, te poslužimo.
Komentari (2)
Hi everyone!