Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:00 pm

RECEPT Parfe od čokolade

Piše M.K.

Koje god godišnje doba bilo, koji god dio dana bio, čokolada je uvijek dobrodošla. Teške i zasitne čokoladne kombinacije prepustit ćemo jeseni i zimi, a sada Fini recepti donose nešto posve drugačije – sasvim lagano i prozračno – čokoladni parfe.

Sastojci:

čokolada za kuhanje, 200 g

kava, 50 ml crne

želatina, 20 g instant

jaja, 2

vrhnje za šlag, 400 ml

džem od šumskog voća, 120 g

podloga za tortu, 1

Upute:

U zdjelu iznad pare stavimo čokoladu, ulijemo crnu kavu i povremeno miješajući je topimo. Rastopljenu čokoladu stavimo na stranu da se malo ohladi.

Za to vrijeme u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje za šlag. U zdjelu s čokoladom prvo umiješamo žumanjke, potom instant želatinu i na kraju nježno umiješamo tučeni šlag.

Zatim podlogu za torte malo natopimo crnom kavom i premažemo je džemom od šumskog voća.

Na podlogu prelijemo pripremljeni parfe, ravnomjerno rasporedimo, ali ne zagladimo.

Sve zajedno stavljamo u hladnjak na nekoliko sati da parfe stvrdne, te poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)