Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:44 pm

RECEPT Mesna štruca s francuskom salatom

Piše N.M.

Mesna štruca pravi je klasik i savršeno obiteljsko jelo. Ovaj je obrok izvor proteina, vitamina B kompleksa, selena i cinka.

Umjesto francuske salate, može se poslužiti salata od krumpira, graha, prženi krumpirići ili pečeno povrće, piše Coolinarika.

Za pripremu ovog jela trebat će vam oko 90 minuta.

Sastojci:

600 g mljevenog miješanog mesa

85 g kruha

150 ml mlijeka

30 g luka

2 češnja češnjaka

pola žličice vegete (ili začin po izboru)

1 jaje

pola žličice mljevenog papra

Za francusku salatu:

220 grama smrznutog povrća za francusku salatu

2 žličice vegete

40 g kiselih krastavaca

70 g kiselog vrhnja

30 g majoneze

1 žličica senfa

Priprema:

Kruh prelijte mlijekom, dodajte sitno narezan luk, nasjeckan češnjak, vegetu (ili začine po izboru), jaja, crni papar i izmiješajte mikserom dok ne postignete jednolična smjesa.

Smjesu prelijte preko mesa, dobro izmiješate i ostaviti da odstoji 30-ak minuta na hladnom.

Oblikujte štrucu (pomoću papira za pečenje) i stavite u posudu za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko sat vremena.

Za francusku salatu povrće stavite u vrelu vodu kojoj ste dodali vegetu (ili začine po izboru) i skuhajte.

Pripremite salatni preljev od vrhnja, majoneze i senfa.

Ohlađeno povrće izmiješajte s kiselim krastavcima narezanim na kockice i salatnim preljevom.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)