Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:45 pm

BOKS Splićanka Ema Anđela Žaja prva osigurala medalju za Hrvatsku na Kadetskom prvenstvu u Mariboru

Piše M.K.

Mlada Splićanka, naša najlakša predstavnica u kategoriji do 44 kg, Ema Anđela Žaja, trostruka prvakinja Hrvatske iz Pit Bulla Split, prvom je pobjedom na Europskom kadetskom prvenstvu u Mariboru osigurala medalju i mjesto na postolju!

Sitna, ali dinamitna Ema jednoglasnom je odlukom sudaca u četvrtfinalu u borbi za medalju svladala bugarsku prvakinju Valyju Nikolajevu za prvo hrvatsko odličje u Mariboru, javlja Hrvatski boksački savez.

Eksplozivna, neustrašiva Ema izgubila je podijeljenom odlukom 1:4 prvu rundu, a onda je u druge dvije jurišala u furioznom tempu i potpuno izdominirala višu i snažniju Bugarku, glatko ih dobila u svoju korist i zasluženo slavi svoju prvu europsku medalju! 

‘Bravo Ema, bravo i za njene trenere u splitskom Pit Bullu, čestitke ponosnom ocu i glavnom treneru Marku Žaji, kao i izborniku Robertu Heriću koji je vjerovao u Anđelu Žaju i vodio je neumorno na sparinzima i pripremama uoči europskog prvenstva!’, poručili su iz Saveza.

Ema Anđela Žaja u polufinalu Europskog kadetskog prvenstva do 44 kg borit će se u utorak, 22. kolovoza 2023. protiv Armenke Liane Zhamharyan koja je prekidom u 1. rundi pobijedila reprezentativku Gruzije.

Isti dan za medalju će se boriti i Valeria Šteko koja je četvrtfinale izborila pobjedom u osmini finala protiv predstavnice Azerbajdžana, te ostale tri naše boksačice: Lorena Horvat, Lana Skupnjak i Tia Zadravec.

U nedjelju, 20. kolovoza 2023. još trojica mladih hrvatskih boksača oprostili su se od Europskog kadetskog prvenstva u Mariboru: Ino Melada (Sv. Krševan Zadar), Niko Vuković (Osijek) i Luka Glučina (Dardona Drvenik). Dan ranije, u subotu 19. VIII. zaustavljeni su i Leon Peić (Mladost Osijek), Karlo Krunić (Radnički SB), Luka Božurić (Rekord Zagreb), Mimi Čerim Hoxhaj (Gladijator Zagreb), kao i Mihael Bulatović (Radnički SB) i Karlo Knežević (Sv. Krševan Zadar).

U konkurenciji najboljih europskih kadeta još je ostao Jan Mikulić (Radnički SB).

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)