Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
7:35 pm

USPJEŠNA SEZONA Jadrolinija obara rekorde

Piše M.K.

Od jutros pojačan je promet i u trajektnim lukama. Čak 87 tisuća putnika i 18 tisuća vozila proći će ovog vikenda kroz splitsku trajektnu luku. 

– Vrlo smo zadovoljni brojkama. Na razini Jadrolinije od početka godine do polovice kolovoza prevezli smo preko 7 milijuna putnika i preko 2 milijuna vozila, 4 posto više u odnosu na prošlu godinu. Prešli smo 2019. godinu, rekla je Jelena Ivulić, koordinatorica splitske Jadrolinije, za HRT.

Marco Polo stigao je s preko 700 putnika. Večeras u 21 sat vraća se preko tisuća putnika.

– Sada će biti period s naglaskom na više odlazaka s otoka prema kopnu. Raste pritisak u Supetru, ide izvanredna linija prema Supetru. Očekujemo da će biti potrebna još koja, uz 14 redovnih dnevnih linija koje imamo. Očekujemo pritisak cijeli vikend, rekla je Ivulić.

– Maksimalno se trudimo. Naši pomorci od jutra do mraka ulažu nadljudske napore. Zajedno s Lučkom upravom, koncesionarom za slaganje vozila, policijom, trudimo se da ukracaj i iskrcaj prođe što brže i bezbolnije, da putnici stignu na svoje destinacije, poručila je koordinatorica splitske Jadrolinije.

Odlične brojke i u splitskoj zračnoj luci.

– 210 zrakoplova u ovih dva dana i oko 50.000 putnika. U odnosu na prethodne vikende, ovo je sada ipak jedan malo manji broj, ali i dalje je visoki intenzitet. Brojke su odlične. Očekujemo da ćemo u kolovozu isto preći brojku iz 2019., a tu godinu smatramo referentno najboljom u povijesti zračnog luka, rekao je za Hrvatski radio Mate Melvan, splitska zračna luka.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)