Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
5:21 pm

THE SUN O BRITANCIMA U SPLITU: Trebat će puno više od nekoliko plakata da se zabava zaustavi

Piše N.M.

Poznati britanski tabloid The Sun objavio je veliku reportažu o Splitu pod naslovom ‘Pijani Britanci povraćaju i viču po ulicama nove prijestolnice zabave dok  se cure svlače za besplatna pića, struse deset kratkih za deset sekundi’.

Podsjetili su na velike plakate koji turistima prijete globom od 300 eura za povraćanje, uriniranje i ispijanje alkohola na javnom mjestu, kao i na poruku da se radi o gradu rimskog imperatora, očekuje se ponašanje kao da je on kod kuće.

‘Ovo je Split, u Hrvatskoj, gdje su britanski partijaneri pohrlili kako bi uživali u njegovim prekrasnim plažama i barovima na vrućini od 30 stupnjeva.

Ali novi gradonačelnik Ivica Puljak želi ukinuti zabavu za mlade od 18 do 30 godina koje ovaj lučki grad privlači.

Njegov zamjenik Bojan Ivošević je o novim pravilima rekao: ‘Želimo početi privlačiti obitelji ili pojedince koji uživaju u našem gradu, uživaju u ljepoti mora i koji neće samo ludovati’.

Ali turisti i vlasnici lokalnih tvrtki uzvraćaju udarac i nastavljaju se zabavljati’, stoji u članku.

Razgovarali su s britanskim turistima koji su fascinirani ponudom, a posjetili su i jedan od kafića u gradskoj jezgri koji svake večeri gostima servira 400 pića za po svega 3,45 funti. 

Stacey, koja se u Splitu zabavlja s prijateljicom Katy, tek im je 21, kaže da razumije zašto Splićani ne žele da im gosti povraćaju po ulicama, ali se žali da su barovi u gradu premaleni i najčešće imaju samo jedan zahod.

‘Zbog toga su ljudi ostavljeni da se snađu kada im nije dobro. Mislim da bi više javnih zahoda bilo korisnije od globa’, kaže Stacy, koja hvali Split kao grad u kojem se može uživati u kulturnim znamenitostima, ali i noćnom životu.

Juraj Perišić kaže da je Split prije bio dosadno mjesto, ali da je zadnjih godina postao vrlo cool pa je odlučio otvoriti bar. Kada ih turisti otkriju, vraćaju im se svake večeri do kraja svog boravka u Splitu.

‘Posljednju godinu turizam je oborio sve rekorde, a većina gostiju se želi zabavljati. Čini se da globe nimalo ne utječu na to’, primijetio je.

‘Bit će potrebno puno više od nekoliko plakata da se zabava zaustavi’, zaključuje The Sun.

Cijeli tekst možete pronaći ovdje.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)