Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
7:45 pm

Sezona ide, taksisti gule i dalje: 150 eura od Splita do zračne luke

Borba za turiste u taksi sektoru ne jenjava, a ne pada očito ni tarifa na ekstra profit koju prijevoznici ugrabe u prigodnoj prilici. Novi slučaj zabilježen je danas u zračnoj luci Split. Tri strane gošće dobile su na odlasku s odmora iz Hrvatske nezaboravnu čestitku, račun veći od 150 eura za vožnju od Splita do aerodroma. Put od 25 kilometara, vožnja od pola sata.

Djevojke su bile šokirane iskustvom te su račun pokazale u zračnoj luci. Pomoći, međutim, nema. Zakon ne ograničava maksimalnu cijenu usluge u taksi prometu i granica praktično ne postoji. Može se naplatiti po želji. Djevojke su ionako na odlasku pa se može sa sigurnošću zaključiti da isti taksi neće opet pozvati.

Pričali smo s nekoliko taksista kako su ovakve situacije uopće moguće. Raspitaju li se putnici pošto će vožnja doći.

‘Svega ima. Ljudi koriste priliku i onda se događaju ovakve stvari. Stradaju vjerojatno gosti koji stižu iz uređenih zemalja u kojima se dobro zna koliko dođe vožnja od grada do zračne luke. Možda misle da će razlika biti minorna ovisno o prijevozniku, no potom dođe do neugodnih iznenađenja. Ovakve situacije događaju se svakodnevno’, kaže nam jedan splitski taksist.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)