Nema ništa bolje od domaće kuhinje. Stoga smo vam pripremili jednostavan i Fini recept za pripremu domaćeg džema od jagoda u kojem možete uživati svako jutro.
Sastojci:
jagode, 1 kg
šećer, 500 g
naranča, 1
sok od crnog ribizla, 100 ml
mješavina za želiranje, 25 g
Upute:
Prije svega prikladne staklenke pasteriziramo, jagode očistimo i narežemo na kockice, a narančinu koru naribamo.
U zdjelu sa šećerom dodamo mješavinu za želiranje i dobro promiješamo. Zatim mješavinu premjestimo u zdjelu s jagodama, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu.
U ugrijani lonac ulijemo sok od crnog ribizla, dodamo naribanu narančinu koru i pričekamo da zavri.
Potom dodamo pripremljene jagode, a kada zavri kuhamo povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri.
Nakon četiri, pet minuta ugasimo vatru, s površine skinemo pjenu, a džem prelijemo u pripremljene staklenke.
Zatim staklenke čvrsto zatvorimo, te tako pripremljen džem čuvamo na hladnom i tamnom mjestu.
Komentari (2)
Hi everyone!