Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
2:38 pm

Tinejdžeri pobjegli iz restorana u Austriji i pregazili vlasnicu. Uhićeni su u Hrvatskoj

Piše N.M.

Kako je javila austrijska televizija ORF u svom večernjem dnevniku ZiB 2, dvoje  tinejdžera iz Austrije, osumnjičenih za pokušaj ubojstva u austrijskom gradu Linzu uhićeno je na jednoj od benzinskih postaja u Hrvatskoj. Za 16-godišnjom vozačicom automobila i njenim 17-godišnjim prijateljem Državno tužiteljstvo u Grazu, s obzirom da su oboje iz austrijske pokrajine Štajerske, raspisalo je u petak međunarodnu tjeralicu, prenosi Večernji list.

Tinejdžerski par je u četvrtak u jednom od azijskih restorana u Linzu konzumirao jelo i piće u visini od 50 eura, a kada su trebali platiti pobjegli su ne plativši račun.

Kako je javio ORF, pozivajući se na policijsko izvješće, kada im je 41-godišnja vlasnica restorana stala pred automobil, kako bi spriječila njihov bijeg, 16-godišnjakinja je stisnula gas i pregazila masivnim terencem vlasnicu restorana, koja je zadobila teške tjelesne i po život opasne ozljede.

Kako je sve što se je događalo izvan restorana snimila nadzorna kamera, policija je brzo, na temelju registarske oznake automobila pronašla njegovu vlasnicu. Bila je to majka 16-godišnjakinje, od koje je njena kćer navodno ‘posudila’ automobil. Naime, u Austriji  se vozačka dozvola može dobiti već s 17 godina. Prema tome policija polazi od toga da je za upravljačem automobila, pri namjernom naletu na vlasnicu restorana bila 16-godišnjakinja.

Kako je večeras za ORF rekao glasnogovornik Državnog odvjetništva u Grazu Hansjörg Bacher ‘sada moraju nadležne  hrvatske vlasti odlučiti o izručenju’ tinejdžerskog para Austriji. Prvotno je, kako je izvijestio Bacher, zatražen jezični prijevod uhidbenog naloga. ORF je prenio i izjavu sina ozlijeđene vlasnice restorana kako je njegova 41-godišnja majka prevezena u obližnju bolnicu s prijelomom zdjelice, a ima i teške ozljede u predjelu trbuha i pluća.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)