Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:15 pm

RECEPT Juneći odresci s kaduljom i mozzarellom

Piše N.M.

Ako želite pripremiti pravi gurmanski ručak za vašu obitelj ili društvo, danas vam donosimo vrlo jednostavan recept za juneće odreske s kaduljom i mozzarellom.

Za pripremu će vam trebati oko 40 minuta, a ovo aromatično jelo zaintrigirat će i najzahtjevnije nepce svakog gurmana.

Sastojci za 4 osobe:

4 juneća odreska

50 g maslaca

4-5 listova kadulje

180 g mozzarelle

100 g svježe rukole

mediteranska mješavina začina

maslinovo ulje

papar

sol

Priprema:

Ružu junećeg buta narežemo na odreske debljine po prilici 1,5 cm. Sada odreske proširimo po ravnoj površini i začinimo mediteranskom mješavinom začina.

Začine utrljamo u odreske i okrenemo ih na drugu stranu. Meso lagano nauljimo maslinovim uljem i stavljamo ga s nauljene strane na vruću nauljenu tavu.

Nakon 4-5 minuta meso okrenemo na drugu stranu, malo ga posolimo, dodamo kockice maslaca i nekoliko cijelih listova svježe kadulje direktno na masnoću tako da se malo poprži.

Nakon po prilici 1 minute, kad kadulja počne puštati svoju aromu, ulijemo nekoliko kapi suhog bijelog vina. Ostavimo da vino napola ispari, a za to vrijeme mozzarellu narežemo na ploške.

Narezanu mozzarellu sada stavimo preko odrezaka i sve zajedno pirjamo još po prilici 2-3 minute.

Odresci su gotovi i možemo ih poslužiti.

Na tanjure prvo rasporedimo svježu rukolu i tako napravimo posteljicu, zatim dodamo odreske s mozzarellom i kaduljom te pokapamo s još malo umaka, a onda sve zajedno začinimo s još malo svježe mljevenog papra. Po želji dodamo još malo maslinovog ulja i poslužimo, pišu Fini recepti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)