Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
9:10 pm

SRPANJSKA STATISTIKA Zračne luke objavile broj putnika u prošlom mjesecu, dvije imaju loše rezultate

Piše M.K.

Osam hrvatskih zračnih luka objavilo je svoju mjesečnu statistiku, piše Croatian Aviation.

U srpnju, jednom od dva najprometnija mjeseca u godini, praktički su sve hrvatske zračne luke zabilježile rast broja putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine. Jedini izuzetak je Zračna luka Rijeka, u kojoj je ovog srpnja prihvaćeno i otpremljeno manje putnika u odnosu na srpanj 2022. godine.

Srpanjski rekorder je definitivno Zračna luka Split, u njoj je zabilježeno čak 744 tisuća putnika, što je najveći broj putnika u jednoj hrvatskoj zračnoj luci u jednom mjesecu! Velik rast bilježi i Zadar, 286 tisuća putnika, kao i Osijek, čije su brojke i dalje vrlo skromne, no zahvaljujući dolasku redovne linije za London irskog Ryanaira, brojke su značajno rasle.

Razočarenje jest svakako Međunarodna zračna luka Zagreb koja ima tek 40 tisuća putnika više u odnosu na srpanj prošle godine, i čiji se postotni rast naglo smanjuje. Valja još jednom spomenuti i pad broja putnika u Zračnoj luci Rijeka, koja ovog srpnja bilježi tri tisuće putnika manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Valja istaknuti podatak kako je ovog srpnja kroz 8 spomenutih hrvatskih zračnih luka prošlo ukupno 2.005.592 putnika!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)