Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
2:22 pm

RECEPT Napravite domaće ledene lizalice od breskve i mente

Piše N.M.

Ukusne su i super osvježavajuće. U receptu koji predlažemo za dobivanje svježijeg okusa odlučili smo koristiti listiće mente koji zajedno s breskvama daju boju i okus.

Ako volite nježniji okus, lako ih možete izostaviti ili smanjiti količinu.

Ukoliko nemate kalupe, staklenke od jogurta možete reciklirati i koristiti drvene štapiće od drugih dobro očišćenih sladoleda ili uzeti nove.

Da biste ih mogli umetnuti okomito morat ćete staklenke napuniti smjesom i staviti ih u zamrzivač na najmanje pola sata, za to vrijeme će se površina smrznuti i tada ćete moći umetnuti štapić tako da ostaje ravno.

Sastojci:

100 g sirupa od mente

300 g vode

200 g već očišćenih breskvi

2 listića mente

Priprema

Pomiješajte sirup s vodom, a breskve i listiće mente stavite u sjeckalicu i usitnite ih u pire.

Sada stavite malo pirea ili vode sa sirupom mente na dno kalupa ili staklenke i stavite u zamrzivač.

Nakon nekih trideset/četrdeset minuta izvadite ih i dodajte još malo smjese, izmjenjujući okuse, pa tamo gdje je bio pire dodajte vodu s sirupom mente i obrnuto.

Tako nastaviti dok se staklenke ne napune do vrha, stavite ih u zamrzivač i nakon otprilike pola sata izvadite i ubacite štapić.

Ponovno stavite u zamrzivač i pričekajte da se potpuno smrzne.

Kada ih budete željeli konzumirati, samo zagrijte staklenku rukom i izvucite ledenu lizalicu pomoću štapića, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)