Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
5:28 pm

KIŠ, KIŠ, KIŠ: ‘Kontrolirali smo utakmicu, ali nije lako svih 90 minuta igrati presing’

Piše N.M.

Zrinjski je u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige slavio sa 6:2 protiv islandskog Breidablika. Ako sačuva prednost, mostarski klub će se plasirati u play-off Europske lige, te ujedno izboriti minimalno grupnu fazu Konferencijske lige.

Dvostruki strijelac za Zrinjski je bio bivši Hajdukov napadač Tomislav Kiš.

– Prvo poluvrijeme je bilo perfektno, zabili smo golove i kontrolirali utakmicu. U drugom smo primili dva gola nepotrebno. Dobar je rezultat, ali još ništa nije gotovo – rekao je Kiš.

Zrinjski je protiv Islanđana vodio 6:0 i imao igrača više, a onda je u posljednjih pola sata primio dva gola i tako dao protivniku kakvu-takvu nadu za uzvrat.

– Radili smo presing jako dobro i stisli ih gore. Ipak, nije lako igrati 90 minuta presing. Ni najveće ekipe na svijetu to ne igraju, ne možemo ni mi. Kasnije smo malo stali, ali treba izvući pouke iz ta dva gola koja smo primili. 

Kiš je još kazao:

– Uvijek je lakše kada povedeš na početku. Sigurno je njima bio šok, nama dodatni impuls i samo smo nastavljali dalje i dalje. U svlačionici smo se dogovorili što god da bude da igramo do kraja.

Ako Zrinjski prođe, postat će prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji se plasirao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)