Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:41 am

Jadran saznao protivnike u skupini Lige prvaka

Piše D. F.

Vaterpolisti Jadrana saznali su protivnike u skupini Lige prvaka. Splitska momčad igrat će u skupini C zajedno s mađarskim Ferencvarosom, crnogorskim Jadranom iz Herceg Novog te pobjednikom kvalifikacijske skupine A u kojoj se nalaze Hannover, Crvena zvezda, Honved, Barcelona i Apollon. 

Kvalifikacijski turniri će se održati od 8. do 10. rujna, a samo pobjednik skupine će se izravno plasirati u Ligu prvaka. Ostale momčadi iz kvalifikacija nastavljaju nadmetanje u kvalifikacijama Eurokupa.

U kvalifikacijama će igrati i dubrovački Jug. Hrvatski doprvak domaćin je skupine D u kojoj se još nalaze mađarski OSC, francuski Tourcoing te rumunjski Dinamo iz Bukurešta. Jug će ukoliko izbori plasman u Ligu prvaka igrati u skupini B zajedno s talijanskim Pro Reccom, grčkim Olympiakosom te gruzijskim Dinamom iz Tbilisija. 

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se 26. i 27. rujna, a zadnje šesto kolo 5. i 6. prosinca 2023. godine. Dvije prvoplasirane momčadi u skupini plasirat će se u četvrtfinale Lige prvaka (ožujak 2024.), dok će treće i četvrtoplasirani iz skupine Lige prvaka ući u osminu finala Eurokupa. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)