Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
4:35 pm

U Podstrani je vrime, Perišić se vratio!

Piše A. A.

U moru informacija gdje svakodnevno čitamo o igračima koji trče za arapskim milijunima, iz Podstrane nam dolazi jedna lijepa malonogometna priča koja nas podsjeća na izvorni smisao sporta, a to je igranje iz ljubavi i strasti.

Poznata je kampanja #VrimeJe kojom navijači Hajduka zazivaju povratak Ivana Perišićano u Podstrani #jeVrime jer je u redove lokalnog malonogometnog drugoligaša MNK Podstrana došao ni manje ni više nego dojučerašnji kapetan aktualnog viceprvaka Hrvatske, MNK Olmissuma – Stjepan Perišić. Riječ je o igraču koji se prije 60-ak dana borio za titulu prvaka Hrvatske, a koji za par dana počinje pripreme s ekipom Podstrane u pohodu na prvu ligu, što je uostalom već dvaput napravio s drugim klubovima.

S nedavno navršene 33 godine, okružen ponudama (gotovo) svih prvoligaša i (većine) drugoligaša, Stipe se odlučio na novi izazov u karijeri koji je samo nastavak onoga što je davno započeo kovati, ideje koju je počeo slagati prije 10-ak godina dok je igrao u Italiji, a počeo realizirati prije dvije godine zajedno s Hrvojem Šiškom kada na temeljima duge tradicije malog baluna u Podstrani, čijeg su i sami dio, skupa s Darkom Juradinom stvaraju novu mladu klapu igrača napokon pod imenom MNK Podstrana i kreću u pohod preko Županijske, sada na Drugu HMNL Jug. Osim što je iz sjene nesebično dijelio svoje znanje seniorima kroz brojne treninge i utakmice i odveo ih do titule prvaka Županije, Stipe će kazati da je posebno ponosan na pokretanje Futsal Akademije u svojoj Podstrani  koja je privukla mnogo djece koji u njemu i ostalim trenerima vide svoje idole ne samo u sportskom već i u odgojnom smislu.

– Igračka kvaliteta je samo dio onog što MNK Podstrana sa Stipom dobiva, utjelovljenje poštenja, radnu etiku, iskustvo, status na malonogometnoj sceni, viziju… Jednostavno, ne postoji dimenzija kojom se može odrediti ovaj skok u napretku, sada i službeno Stipine MNK Podstrane – poručili su iz kluba.

MNK Podstrana je službenom objavom zahvalila Stipi i njegovoj obitelji na podršci pri ovoj odluci, a nama svima dala vjeru da i dalje postoje (malo)nogometni romantici. Hoće li ovaj potez možda aktivirati i njegovog prezimenjaka Ivana Perišića, koji Stipu osobno poznaje – ne znamo, a do tada pratit ćemo aktivnosti MNK Podstrana pod vodstvom novog kapetana Stjepana Perišića u pohodu na vrh hrvatskog malog nogometa.


Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)