Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
1:41 pm

RECEPT Rižot iz pećnice

Piše N.M.

Ako ste ljubitelj brzih recepata, ova kombinacija riže s povrćem i fetom je savršena za lijene ljetne dane. Svi sastojci se jednostavno stave u vatrostalnu posudu, koja zatim završi u pećnici. Ali ovaj recept nije samo gotov u roku keks, već je idealan i za korištenje ostataka. Ne morate se striktno držati popisa sastojaka, povrće možete mijenjati po želji. Na primjer, savršeno bi odgovarali i smrznuti grašak ili rajčica. Pustite mašti na volju, piše Novi list.

Sastojci

1 šalica riže

3 šalice povrtnog temeljca

1 glavica luka

250 g fete

½ tikvice

1 mrkva

2 češnja češnjaka

1 crvena paprika

1 žličica paprike u prahu

1 žličica čilija u prahu

Sol i papar

Priprema

Češnjak i luk ogulite i narežite na sitne kockice. Tikvice, mrkvu i papriku operite i također sitno narežite. Uzmite vatrostalnu posudu i dodajte sirovu rižu i sve povrće.

Prokuhajte temeljac i prelijte ga preko svega. Fetu izlomite na velike komade i dodajte i nju. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 30 minuta. Kad nestane tekućine i riža je gotova, izvadite i promiješajte.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)