Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:55 pm

IHF U19 Svjetsko prvenstvo: Razigrana Hrvatska do velike pobjede protiv Portugala

Piše M.K.

Hrvatska muška mlađa juniorska reprezentacija pobijedila je Portugal 38:27 u 3. kolu skupine A, 10. Svjetskog prvenstva u Varaždinu i u drugi krug nosi dva boda. Tamo je čekaju Mađarska i Slovenija, javlja HRS.

Susret odluke o prvom mjestu i tko prenosi dva boda u daljnji tijek natjecanja Hrvatska je počela u istom sastavu kao i prva dva. Na vratima je bio Tin Herceg. Krila su pokrivali Maksimilijan Molc i Marko Bajan. Na crti se nalazio Luka Malinarich, a u vanjskom redu Karlo Jurić, Vito Glivetić i Aleksandar Čaprić

Opet je na početku bilo malo nesigurnosti, jer je već u prvom napadu propuštena prilika sa sedam metara. No, srećom to je kratko trajalo. Već u 5. minuti preuzeli smo vodstvo 3:2. Četiri minute poslije s igračem manje, Hrvatska je otišla na tri razlike 7:4, i tako kupila neophodni mir pa i mogućnost ponekog promašaja.

Portugal nas je na početku čekao u obrani 6-0, s povremenim izlascima na Vitu Glivetića. Bili su jako agresivni, ponekad čak i grubi. No, Vito se poput jegulje provlačio kroz njihove redove i već u prvoj četvrtini zabio tri pogotka. Šteta je što naši igrači nisu imali malo više mirnoće u napadu, jer nije bilo potrebe za žurbom. Portugal se nudio, tako da su već u prvom dijelu mogli imati ozbiljnu razliku.

Naše želje ispunile su se u 23. minuti, kada smo povezali pet pogotka zaredom i otišli na velikih sedam razlike (14:7). Veliki obol takvom rezultatu dao je i odlično raspoloženi Tin Herceg na vratima. Na kraju su naši rukometaši prvi dio završili kao u najljepšim snovima sa sedam pogodaka prednosti (19:12).

Hrvatska je nastavila u istom ritmu i drugi dio. I već nakon šest minuta igre bila na deset razlike, što nije mogla očekivati ni u najljepšim snovima. Portugalski izbornik je dakako, morao zvati minutu predaha. Nije mu previše pomogla, jer naši igrači, bez obzira na brojne promjene nisu imali namjeru smanjiti gas. Dapače, na ulasku u posljednjih deset minuta bili su na 13 razlike (34:21). To je ujedno bila i naša najveća prednost. Završilo je s plus 11 (38:27). Po osam pogodaka zabili su Vito Glivetić i Aleksandar Čaprić koji je izabran i za igrača utakmice. Kod Portugala 7 pogodaka Tiaga Souse.

Hrvatska je tako prema željama završila prvi krug, osvojila je prvo mjesto i u nastavak natjecanja prenosi dva boda. Tamo je čekaju Mađarska koje je ranije tijekom dana pobijedila Sloveniju 29:25. Sutra je slobodan dan, a prvi sljedeći nastup Hrvatska ima protiv Slovenije u ponedjeljak 7. kolovoza u 19.30 sati.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)