Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
4:09 pm

TRAŽITE PLOVILO ZA NAJAM? Prosječna cijena tjednog najma u Splitu je 15.350 eura

Piše N.M.

Na web stranici Yacht-Rent.com koja posluje više od 20 godina, mogu se pronaći statistički grafikoni o kretanju prosječnih cijena i prosječnom popunjenošću charter plovila u pojedinim destinacijama.

‘Uzorak prema kojem smo statistike izradili je prilično velik i obuhvaća preko dvije trećine svih charter plovila u Hrvatskoj te se na osnovu takvog uzorka moze prilično precizno dobiti prosječna vrijednost’, poručuju urednici stranice.

Najam plovila u Splitu

Split je jedna od najpopularnijih hrvatskih charter baza za plovila. Ovaj drugi po veličini grad u Hrvatskoj nalazi se u središnjoj Dalmaciji i predstavlja glavno turističko, trgovačko i kulturno središte regije.

‘Iz Splita možete zaploviti južno prema otoku Braču, poznatom po dugoj šljunčanoj plaži Zlatni rat; Hvaru, jadranskom otoku sjajne zabave i bogate kulinarske scene i Visu, sa njegovim rimskim ruševinama i kristalno čistim morem. 

Za iznajmljivanje plovila iz Splita postoji izbor između četiri marine: ACI Marina Split, Marina Zenta, Marina Spinut i Marina Poljud. Područje oko Splita među nautičarima je poznato kao idealno mjesto za najam plovila u Hrvatskoj. Odavde su lako dostupni svi dalmatinski otoci kao i svi tipovi plovila: jedrilice, motorni brodovi i katamarani. Iz Splita također nudimo i gulete, kao i najam luksuznih motornih jahti sa posadom.

U Splitu trenutačno postoji 361 plovilo za najam.

Prosječna cijena najma plovila u destinaciji Split u 2023. je 15.350 € tjedno na temelju 361 plovila iz ponude Yacht-Renta.com. Najviša (prosječna!) cijena je u tjednu od 15.07.2023 (20.257 €), a najniža je u tjednu od 21.10.2023 (12.304 €). Cijena čartera u najnižoj sezoni pada i do 39% u odnosu na cijenu u najvišoj sezoni.

Prosječna cijena najma plovila po osobi u destinaciji Split u 2023 je 1.207 € tjedno. Cijena po osobi izračunata je na osnovi 361 plovila iz ponude, na način da se prosječna cijena najma cijelog plovila podijeli s maksimalnim dopuštenim brojem osoba na istome. Najviša (prosječna!) cijena po osobi je u tjednu od 15.07.2023 (1.485 €), a najniža u tjednu od 14.10.2023 (1.077 €). Razlika u cijeni najma od najviše sezone do najniže je i do 27%.

Prosječna stopa rezervacija plovila (popunjenost – postotni odnos između broja rezerviranih i broja svih plovila) za najam u destinaciji Split u 2023 je 32.25% tjedana godišnje (16 tjedana) na temelju 283 plovila iz naše ponude za koje su naše liste rezervacija ažurirane u zadnjih 7 dana. Najveća stopa rezervacija (popunjenost) je u tjednu od 29.07.2023 (81.14%), a najniža u tjednu od 21.01.2023 (1.06%). 

Manje nedosljednosti u grafikonima mogu se pojaviti na kraju sezone tijekom održavanja plovila, jer neki vlasnici plovila označavaju te periode kao rezervirane od strane gostiju, čime povećavaju stopu rezervacija.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)