Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:57 pm

Octom od malina začinite vaše ljetne salate ili meso

Piše N.M.

Ocat od malina možete pronaći u organskim trgovinama ili ga pripremiti kod kuće.

Radi se o izrazito jednostavnoj i brzoj pripremi, a savršen je za začinjavanje po ljeti.

Ovaj recept je pogodan i za one koji su na dijeti jer je bez šećera, piše Novi list.

Sastojci

500 ml jabučnog octa

300 g malina

Priprema

Ulijte ocat u lonac i zakuhajte. Ugasite vatru.

Za to vrijeme maline nježno operite i osušite papirnatim ručnicima. Stavite ih u steriliziranu staklenu posudu.

Dodajte pola octa i to mlakog. Zgnječite maline vilicom ili pjenjačom. Ulijte drugu polovicu octa i ponovno promiješajte.

Ostavite da se ohladi pa zatvorite čep. Ostaviti da macerira 20 dana na sobnoj temperaturi, na hladnom i suhom mjestu.

Protresite posudu svaka 2 dana jer se pire od malina taloži na dnu.

Nakon 20 dana filtrirajte sadržaj mrežastim cjedilom, dobro istisnuvši stražnjom stranom drvene žlice.

Ulijte sadržaj u posudu i vratite čep.

Sterilizirajte bocu kuhanjem u vodi nekoliko minuta. Kad se ocat od malina ohladi, dobro zatvorite čep.

Može stajati 20 dana na hladnom mjestu bez svjetla.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)