Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:45 pm

VIDEO Tornado poharao Sloveniju brzinom većom od 100 km/h

Piše M.K.

Večeras je u Ilirskoj Bistrici u Sloveniji zabilježen udar tornada. Kako je navela slovenska Agencija za zaštitu okoliša, brzina tornada bila je veća od 100 kilometara na sat. Tornado se razvio u blizini naseljenih mjesta. 

Na postaji Koseze kod Ilirske Bistrice najjači izmjereni udar vjetra iznosio je 107 kilometara na sat. Vjetar u vrtlogu vjerojatno je bio i jači, ali istovremeno na širem području nije bilo jačih udara vjetra, objasnili su iz Agencije za zaštitu okoliša, prenosi Index.

Šteta je prilična

‘Vidi se relativno široki vrtlog unutar kojeg postoje i vrlo jaki, ali mali vrtlozi promjera svega nekoliko metara. Srećom, fenomen je trajao samo nekoliko minuta’, dodali su iz iste agencije te zaključili: ‘Brojne intervencije u zadnjih sat vremena na području Ilirske Bistrice ukazuju na priličnu štetu.’

Nekaj čez 20. uro se je nad Ilirsko Bistrico razvil tornado.
Vidi se razmeroma širok vrtinec znotraj katerega so prisotni tudi zelo močni, a majhni vrtinci, ki imajo premer le nekaj metrov.

Zaradi omejitve dolžine je video skrajšan. Poslal nam ga je Klemen Bergoč.#tornado pic.twitter.com/JurpI9b5KV

— ARSO vreme (@meteoSI) August 1, 2023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)