Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:17 pm

UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA FUTSAL SPEKTAKLA Europska bronca oko vrata momčadi Sveučilišta u Splitu

Piše A. A.

Vrhunac najveće sportske manifestacije u Splitu – 13. Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu – otvorile su utakmice za brončana odličja. Prvo su futsalerke Sveučilišta u Lisabonu s 4:2 nadigrale norveško Sveučilište znanosti i tehnologije, a onda je domaćin – momčad Sveučilišta u Splitu – s rezultatom 6:3 nadigrao francusko Sveučilište Toulouse. 

Samo 17 sati nakon drame polufinala Splićani su u dvoboju za broncu od 0:3 majstorski preokrenuli utakmicu u svoju korist do 6:3 te ponovno pokazali da za dres u bojama sveučilišta srce posebno kuca. 

‘Osjećaji su podijeljeni jer mislim da kvalitetom definitivno zaslužujemo igrati finale. Tu je medalja, vjerujem da će nakon nekog vremena svima nama biti ljepši i draži ovaj uspjeh. Isplovila je naša energija i želja, pa smo tako u ovoj utakmici drugi put na prvenstvu pobijedili istu ekipu’, istaknuo je igrač Splićana Božo Sučić

Fotogalerija: Futsal | foto: Albert Kazi

‘Čestitao bih svim momcima, članovima stručnog stožera. Ostaje žal za jučerašnjim polufinalom, jednostavno mislimo da smo mogli do kraja, ali protivnik je za nijansu bio bolji. U jako kratkom vremenu  morali smo se resetirati i to nije bilo nimalo jednostavno, ali uspjeli smo, medalja je tu sasvim zasluženo’, zbrojio je sve dojmove legendarni Duško Martinac koji je na ovom natjecanju imao ulogu  izbornika momčadi Sveučilišta u Splitu. 

Brončana odličja oko vrata najljepša su uspomena mladim i ambicioznim studentima sportašima koji su ponovno pokazali da ne postoji nespojivo. Uz simbiozu sporta i obrazovanja, inspiracija su i uzor budućim generacijama na putu dualnih karijera. Dvorane na Gripama su, pak, još jednom širom otvorile svoja vrata, dočekale i ispratile svoju dicu ovjenčanu medaljama. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)