Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:14 pm

JUDO Katić srebrni na EYOF-u u Mariboru

Piše A. A.

U nedjelju navečer svečanim otvorenjem službeno je započeo Olimpijski festival europske mladeži (EYOF) u Mariboru koji se održava od 23. – 29 srpnja. Tijekom festivala mariborske će ulice ispuniti više od 4000 sudionika iz 48 zemalja, a svih 11 sportova moći će se pogledati besplatno. 

Među 11 sportova već tradicionalno svoje mjesto ima i judo. Drugog dana natjecanja najuspješniji je bio Luka Katić (JK ‘Osijek’) koji je osvojio srebrno odličje. U finalu kategorije -66kg čekao ga je neugodni Gruzijac Mate Gvelesiani, no unatoč želji, Katiću je danas na put stala ozljeda te je predao borbu.

‘Osjećam se super iako sam se nadao da ću moći nastupiti u finalu, što nisam mogao zbog ozljede koljena, ali srebrna medalja – treba biti zadovoljan, ipak je ovo ‘olimpijada’ mladih. U ranijim borbama nekako mi se sve posložilo danas, od taktike, pa se nisam previše umarao i na kraju sve što je bilo dogovoreno s trenerima to je i prikazano na tatamiju. Prije odlaska u Maribor znao sam da mogu ostvariti jako velik rezultat, ali to je judo, ne možeš svako natjecanje biti najbolji. Dogodi se ponekad da se gubi u prvom kolu, nekad si na najvišem postolju. Znao sam da sve mogu ako se skoncentriram i dobro posložim taktiku. Za mjesec dana očekuje me Svjetsko kadetsko prvenstvo u Zagrebu, treba odmoriti nogu, zaliječiti i po mogućnosti dati najbolje od sebe’, kazao je Katić. 

17-godišnji Osječanin sjajno je otvorio dan ipponom u prvom kolu protiv Volodymyra Nicole Yatska (LUX), dok je u drugom kolu bio bolji protiv Mađara Szabolcsa Kissa. U golden scoreu četvrtfinala pobijedio je Moldavca Renata Croitorua da bi niz nastavio protiv Portugalca Rodriga Janeira.

Posljednje muške medalje za Hrvatsku na EYOF-u osvojene su 2011. godine u Trabzonu (TUR) kada je Matej Grubiša (+90kg) osvojio srebro. Ivan Grubić (-81kg) osvojio je brončanu medalju.

Nastup na EYOF-u danas upisali Stipe Iličić, Dora Letonia, Laura Barišić, no bez upisane pobjede.

Sutra nas očekuju ženske težinske kategorije -57kg i -63kg, odnosno -73kg i -81kg. U ženskoj kategoriji -63kg nastupa Jana Cvjetko koja je ujedno bila jedna od barjaktara na svečanom otvorenju, dok će u muškoj kategoriji na tatami izaći Ivan Brnada (-81kg).

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)