Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:00 pm

BOKS Vencl osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu

Piše A. A.

Gabriela Vencl iz Boksačkog kluba ‘David’ Koprivnica u kategoriji do 54 kg osigurala je najmanje broncu na juniorskom Europskom prvenstvu u Ploiestiju (Rumunjska)! 

Mlada Koprivničanka u četvrtfinalu je pobijedila Bugarku Aleksandru Mihajlovu s uvjerljivih 5:0 za plasman u polufinale i mjesto na europskom postolju. Od prve sekunde zasula je bugarsku suparnicu bespoštednim serijama udaraca, viša i dužih ruku od Bugarke Mihajlove neumoljivo je plasirala direkte i natjerala je da mora razmišljati isključivo kako se obraniti od njenog olujnog naleta, priopćili su iz Hrvatskog boksačkog saveza. 

U istom tempu Vencl je nastavila u drugoj rundi. Bugarka je stalno bila prisiljena povlačiti se i nakon dvije runde meč je bio bodovno odlučen – naša reprezentativka imala je 20:18 kod svih pet bodovnih sudaca.

U trećoj rundi već je umornija morala spustiti tempo. Nije ni Bugarka imala snage za ozbiljnije protunapade i hrabra Koprivničanka zasluženo i jednoglasno slavi svoju prvu europsku medalju!

Gabriela Vencl u polufinalu Europskog juniorskog prvenstva do 54 kg borit će se već u četvrtak, 27. srpnja 2023., protiv domaće Rumunjke Rocio Bucur Trigos koja je jednoglasno svladala reprezentativku Albanije.

Nastavljen je fantastičan niz naših boksačica koje od lani na svim europskim prvenstvima u svim dobnim skupinama redovito osvajaju medalje (kadetsko, juniorsko, mlađih seniorki, seniorsko)!

Hrvatska juniorska reprezentacija pod vodstvom izbornika muške i ženske selekcije – Marina Morića i Roberta Herića – te trenera Vedrana Bajle već dosad je postigla sjajan uspjeh. Uz Gabrijelinu medalju, naši boksači i boksačice osigurali su čak devet četvrtfinala i borbi za odličje (od 14 predstavnika).

U srijedu, 26. srpnja 2023., u borbama za odličje, u četvrtfinalima nastupile su još dvije naše boksačice.

Anđelina Filipović (BK Kutina) podijeljenom je odlukom 4:1 izgubila u 1/4 finalu do 60 kg u borbi za medalju od Turkinje Busenur Yazan, lani kadetske prvakinje Europe!. U potpuno izjednačenom meču, vrlo žestokom, u kojem su obje boksačice uložile maksimum, prva runda otišla je na stranu Turkinje 3:2, a druga 3:2 za hrvatsku predstavnicu. U trećoj rundi žestoki tempo načeo je Anđelinu, suci su više čistih udaraca bodovali za tursku boksačicu koja je završnu rundu dobila jednoglasno i time pobjedu za medalju i plasman u polufinale.

Anđelina Filipović sjajno se borila na Europskom prvenstvu – u prvom meču uvjerljivo je pobijedila domaću predstavnicu Rumunjske, a u drugom se do kraja borila s odličnom Turkinjom, prvakinjom Europe.

Dorotea Vencl (BK David Koprivnica) u kategoriji do 63 kg, Gabrielina sestra blizankinja, izgubila je u četvrtfinalu od Grkinje Marije Evanthije Ntasionaki prekidom u prvoj rundi. Energično i borbeno, kao nešto ranije i njena sestra Gabriela koja je osigurala medalju, ušla je u meč i otvorenu borbu s jakom Grkinjom. Nije se štedjela, zadavala je i primala udarce, a onda je u jednoj od razmjena neoprezno primila neugodni kroše, a ubrzo i drugi za dva uzastopna brojanja nakon kojih je sudac označio kraj meča.

Borbe za medalje u četvrtfinalima pobjedama su izborila još šestorica naših mladih boksača: Asllan Krasniqi (57 kg), Mate Jukić (60 kg), Matija Berend (63 kg), Lucas Mirković (66 kg), Dominik Palić (70 kg) i Ivan Jukičić (80 kg).

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)