Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
11:14 am

IVICA TUCAK: Ne znam zašto više stojimo ovdje, ovo je mentalno ubijanje!

Piše N.M.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki u razigravanju od 9. do 12. mjesta svladala Kanadu 13:5. Izabranici Ivice Tucka igrat će za deveto mjesto protiv Australije. Nakon pobjede nad Kanadom hrvatski izbornik nije skrivao razočaranje sistemom natjecanja.

– Nemam što biti posebno zadovoljan. Odradili smo utakmicu, ono što je bilo sportski, odradili smo našu dužnost. Naravno da nama mjesto nije ovdje, u ovom dijelu, ali tako su se posložile kockice. Sad moramo to odraditi, to smo i učinili, te nemam što zamjeriti igračima. Moram samo reći kako uopće ne vidim smisao ovih utakmica. Ovo je mentalno ‘ubijanje’ i igrača i mene i mojih suradnika. Ne mislim samo na Hrvatsku, nego općenito, zašto više ‘stojimo’ ovdje, igramo ove utakmice. Ako prvih šest mjesta vodi na sljedeće Svjetsko prvenstvo, ne znam čemu uopće ove sadomazohističke utakmice. Svatko tko se bavio sportom zna kako je kada se izgubi eliminacijski susret. Ide se kući i to je to – rekao je Tucak, a potom je dodao:

– Ostaje nam ovdje sada još jedna utakmica. To je dužnost, moramo to odraditi na maksimumu, dužnost prema nama samima. Kako će završiti, bili 9. ili 10. neće ništa bitnije promijeniti. Ostaje dojam da nismo ovdje bili pravi, nedostajalo je malo, to ‘nešto’, ono se svelo na tu jednu loptu u nokaut fazi. Moramo vidjeti što je to bilo u toj jednoj lopti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)