Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
2:40 pm

ŠTO ČEKA HAJDUKA? Vatrena atmosfera i klub gdje je radio Ivan Leko, ili momčad koja je prošle sezone igrala u Ligi za ostanak!

Piše D. F.

Ždrijeb u Nyonu Hajduka je u trećem pretkolu Konferencijske lige spojio s boljim iz dvoboja grčkog PAOK-a i izraelskog Beitara iz Jeruzalema.

PAOK je u ovom duelu veliki favorit. Momčad iz Soluna zasigurno dobro poznaje i Ivan Leko. Aktualni trener Hajduka u grčkom je klubu proveo osam mjeseci u sezoni 2015/16. Leko je tada radio u stožeru Igora Tudora, a nakon lošijih rezultata smijenjeni su početkom ožujka 2016. godine. PAOK je poznat po vatrenim navijačima, osebujan je lik i predsjednik Ivan Savvidis, a na klupi im je od ljeta 2021. godine Razvan Lucescu, sin slavnog Mircee. 

Protekle sezone završili su na četvrtom mjestu, a u finalu Grčkog kupa poraženi su od aktualnog prvaka AEK-a 2:0.

 U odnosu na prošlu sezonu otišlo im je nekoliko igrača. Islandski stoper Ingason prodan je u Midtjylland za četiri milijuna eura, a klub su napustili i Kargas, Oliveira, El Kaddouri, Biseswar, Dantas i Kurtić

U rubrici dolasci najzvučnije ime je svakako ganskog beka Abdula-Rahmana Babe koji je bio u Chelseaju. Iz Watforda je stigao nigerijski defenzivac William Troost-Ekong, dok je iz Fenerbahčea doveden opasni napadač Ally SamattaČlan PAOK-a je i jedan Hrvat, bivši vratar Gorice Dominik Kotarski.

Beitar je protekle sezone igrao u Ligi za ostanak. Na kraju su prvenstvo Izraela završili na osmom mjestu. Do Europe su stigli preko kupa, u finalu su s 3:0 svladali Netanyju. Momčad su bez poznatih imena, prema Transfermarktu vrijede nešto manje od osam milijuna eura (PAOK prema istom izvoru vrijedi 52 milijuna). Beitar je sezonu otvorio porazom u Superkupu od prvaka Maccabija iz Haife (3:1). 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)