Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
11:35 pm

NAKON VIKENDA KOD OCA Šestogodišnjak iz Slovenije pozitivan na kokain

Piše M.K.

Šestogodišnji dječak iz Slovenije bio je pozitivan kokain nakon što se vratio s vikenda provedenog kod oca. Majka djeteta je nekoliko godina upozoravala piranski Centar za socijalni rad (CSD) da otac nije odgovarajući skrbnik. Četrdesetogodišnji otac je sada u pritvoru, javlja Televizija Slovenija (TVS), a prenosi N1 Slovenija.

Dječak se navodno žalilo na jaku glavobolju i bolove u trbuhu. Nakon kupovine testa na zabranjene supstance, pokazalo se da je šestogodišnjak bio pozitivan na kokain. Test je potom ponovljen dva puta, prvo u Hitnoj pomoći i ponovo u bolnici u Izoli – oba su bila pozitivna.

Djetetu je dijagnosticiran i šum na srcu, a prema svjedočenju majke, njen sin je u posljednjih šest mjeseci imao krvarenja iz nosa i učestalu anginu. Ona je navodno upozorila piranski Centar za socijalni rad (CSD) da je otac već nekoliko godina ovisnik. 

‘Tek kada oba roditelja zakažu, Centar se uključuje’

Kako navode iz CSD-a, roditelji su se dogovorili da će se javiti, no kasnije nisu imali nikakvih informacija o obitelji. U svom odgovoru TVS-u, iz CSD-a kažu da je roditelj koji ne ugrožava dijete dužan nadzirati drugog i štititi djetetova prava. Tek kada oba roditelja zakažu, kazali su iz CSD-a, onda se oni uključuju.

Kako prenosi TVS, učiteljica je također primijetila da s djetetom nije sve u redu. Ravnateljica škole Tanja Vincelj rekla je da je razrednik primijetio uznemirenost djeteta. Škola je tada obavijestila CSD Piran krajem svibnja, ali nije dobila odgovor. Socijalni inspektorat je pokrenuo inspekcijski nadzor u navedenom centru za socijalni rad, koji je u tijeku.

Kako prenosi TVS, otac je u pritvoru. Tereti se za kazneno djelo omogućavanje konzumiranja nedozvoljenih droga i zanemarivanje maloljetnika, kao i okrutnost. Ako bude proglašen krivim, prijeti mu kazna od jedne do 12 godina zatvora zbog posjedovanja droge, a do tri godine zatvora za zanemarivanje djeteta.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)