Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
12:30 am

FOTOGALERIJA Spektakularno otvoreno Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu

Odbrojavanje je završeno, grada podno Marjana idućih osam dana bit će u znaku futsala. Večeras je na Kampusu održana svečana ceremonija otvaranja 13.Europskog sveučilišnog prvenstva koji će ugostiti 500 sudionika sa 17 sveučilišta i iz 27 zemalja. Ukupno 32 ekipe, 20 u muškoj te 12 u ženskoj konkurenciji će u osam dana odigrati 100 utakmica, najavili su to moderatori ceremonije Matej Sunara i Bernard Perić. Nakon što su sudionici pozdravljeni, predstavljeni su detalji najvećeg sportskog događaja u Splitu, a svi su pozvani u dvorane na Gripama i na Poljudu koje će mjesto na kojem će se igrati dvoboji. 

Ovaj događaj više je od običnog sportskog natjecanja jer predstavlja simbiozu sporta, obrazovanja i različitih kultura, a sve to u srcu turističke sezone. Upravo su to istaknuli govornici na ceremoniji Ante Bačić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić te Haris Pavletić, dopredsjednik ESPA, ujedno i predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza. 

Organizatori ovog prvenstva koordinatori Unisport volonterskog programa, najmasovnijeg volonterskog programa u Europi usmjerenog k organizaciji sportskih manifestacija, pobrinuli su se da i ceremonija bude na visokom nivou. 

Budite svjedoci nezaboravnog iskustva iz prve ruke. Svim navijačima i ljubiteljima futsala ulaz u dvorane na Gripama i na Poljudu je besplatan, a kako biste bili u tijeku sa svim informacijama, čitajte EUSA Futsal 2023 web i zapratite @eusafutsal na Instagramu. Do tada uživajte u fotogaleriji s ceremonije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)