Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
4:14 pm

Glavak uoči sastanka u Albaniji: ‘77% građana iskazalo je povjerenje u EU, što je najveći postotak među zemljama kandidatkinjama’

Piše A. A.

Zastupnica Sunčana Glavak 19. i 20. srpnja boravit će u Albaniji kao članica izaslanstva Europskog parlamenta na sastanku Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Albanija.

‘Albanija je pouzdan vanjskopolitički partner EU-a. Prema posljednjem Eurobarometru, 77 posto albanskih građana iskazalo je povjerenje u EU, što je najveći porast i najveća zabilježena razina povjerenja među svim zemaljama kandidatkinjama. Kako bi Albanija napredovala na svom europskom putu, albanska vlada treba udvostručiti napore u provedbi potrebnih reformi, uključujući područja vladavine prava, pravosuđa i temeljnih prava, te ojačati svoju suradnju s institucijama EU-a’, rekla je eurozastupnica Glavak.

Sutra, 19. srpnja, održat će se 16. sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Albanija. Uoči sastanka Parlamentarnog odbora, eurozastupnica Glavak u srijedu će se sastati s veleposlanicom Christiane Hohmann, šeficom izaslanstva Europske unije u Albaniji, zatim s predsjednicom albanskog parlamenta Linditom Nikollom, kao i s predstavnicima albanskih parlamentarnih političkih skupina. 

U četvrtak, 20. srpnja, predviđeni su sastanci s ministrom unutarnjih poslova Taulantom Ballom, predstavnicima civilnog društva i analitičarima te s državnom ministricom i glavnom pregovaračicom Majlindom Dhukom i ministricom zaduženom za odnose s Europskim parlamentom Elisom Spiropali.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)