Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
4:05 pm

RECEPT Lignje s krumpirom iz pećnice

Piše M.K.

Svi kojima lignje i krumpir nisu mrski, sigurno će uživati u ovom, ne jelu, već remek djelu, koje na jednostavan i brz način možete i vi pripremiti, pišu Fini recepti.

Sastojci:

krumpir, 1.5 kg (kuhanog u ljusci)

lignje, 500 g

luk, 1 glavica

mrkva, 100 g

masline, 10 zelenih otkoštenih

češnjak, 2 režnja

povrtni dodatak jelima, 1 žlica

peršin, 1 žlica sjeckani

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar

Upute:

Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kocke, lignje očistimo, operemo i narežemo na veće kolutiće, češnjak narežemo na listiće, mrkvu na prutiće, a luk na veće komade.

U zdjelu stavimo kocke krumpira, dodamo kolutiće liganja, komade luka, listiće češnjaka, prutiće mrkve, otkoštene masline, sjeckani peršin, prelijemo maslinovim uljem, začinimo povrtnim dodatkom jelima i paprom te dobro izmiješamo sastojke.

Tako pripremljene sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo krakove liganja, prelijemo s još malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)