U Finom receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz woka na slatko kiseli način.
Piletinu mariniramo, zatim ju pržimo, potom oplemenimo slatko-kiselim umakom te spremimo na sigurno u naše trbuščiće i ciklus je gotov, stoga ga moramo ponoviti!
Sastojci:
pileća prsa, 500 g
svježa zelena paprika, 1
luk, 1 glavica
kompot od ananasa, 100 g ocijeđenog
rižin ocat, 80 ml
šećer, 4 žlice
sojin umak, 40 ml
kečap, 100 ml
đumbir, 20 g
sezamovo ulje, 1 žličica
češnjak, 1 režanj
mladi luk, 1ulje
sol
bijeli papar
Upute:
Povrće očistimo, luk i mladi luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, đumbir naribamo, papriku narežemo na kockice, ananas ocijedimo i također narežemo na kockice, a piletinu očistimo od žilica i narežemo na kocke.
Zatim piletinu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju sezamovim uljem, polovicom sojinog umaka i rižinog octa, posipamo bijelim paprom, promiješamo, poklopimo i ostavimo da se marinira 20-ak minuta.
U ugrijanu visoku tavicu stavimo šećer, ulijemo preostali rižin ocat i sojin umak, dodamo kečap i miješajući kuhamo umak na laganoj vatri tri, četiri minute dok se šećer potpuno ne rastopi.
Za to vrijeme u wok iznat vatre ulijemo dvije, tri žlice ulja i pričekamo da se dobro ugrije. Potom piletinu stavimo u wok i pržimo ju sa svih strana.
Nakon 7-8 minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, naribani đumbir, kockice paprike, posolimo i miješajući pržimo 5 minuta na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša.
Zatim u wok vratimo piletinu, dodamo kockice ananasa, prelijemo pripremljenim umakom, promiješamo i maknemo s vatre.
Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo ga sjeckanim mladim lukom i poslužimo.
Komentari (2)
Hi everyone!