Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
10:44 pm

IVAN LEKO: Treneru Hajduka se za to ne daje crveni karton, ali on je dao i neka bude ponosan

Piše D. F.

Trener Hajduka Ivan Leko ovako je rezonirao poraz u Superkupu (1:0) od Dinama. 

– Utakmica je bila 50-50, dobra za gledati. Bolno je kada izgubiš, htjeli smo imati miks presinga. U najavi utakmice smo znali da su to dvije ekipe u različitom momentu. Oni imaju stabilnost jer dugo igraju zajedno. Mi smo novi, pripremne utakmice su jedno, a prave drugo. Imali smo kratke pripreme, par igrača nam je došlo na zadnja dva-tri treninga. Mi smo bili dobri, imali smo možda i više dobrih šansi. Boli što smo izgubili jer smo bili blizu. Čestitam Dinamu jer ima kvalitetu da te kazni. Mi smo došli u Maksimir, šutnili 15 puta, od čega deset iz šesnaesterca. Naša je krivica što ne zabijemo gol za 0:1. Dinamo nam je zabio. Ljut sam na polukontru, o tome pričamo već dva-tri tjedna – rekao je Leko, a zatim objasnio isključenje. 

– Situacija za moj crveni, to je smišno. Tužan sam. Ovdje sam šest mjeseci, pomažem. Mislim da nije bilo korektnijeg trenera od mene. Ovo me prvi put vratilo u neka druga vremena. Možda mu treba autoritet. Nisam mu došao da nas ponižava. Vjerujem da je taj detalj bio bitan. Nije bilo bitno faul ili ne faul. Pomoćni sudac daje korner i glavni s centra hoće ispast pametan i on je kao bolje vidio od pomoćnog suca. Ja sam reagirao, zasluženi žuti karton, ali drugi ni slučajno. On ovdje glumi autoritet i želi opet biti glavni lik. Suci su u prvih šest mjeseci kad sam došao bili dobri, hvalio sam ih na sve strane, ali nervira me kad netko dođe glumiti frajera. Treneru Hajduka se za to ne daje crveni karton, ali on je dao i neka bude ponosan. 

Predsjednik Lukša Jakobušić je rekao da je lani nakon Superkupa trebao smijeniti Valdasa Dambrauskasa. Kako gledate na to?

– Ja radim svoj posao. Ne voli nitko više pobijediti nego ja sam i nitko mi ne daje veći imperativ. Žao mi je što se nismo ekipirali brže, ali nema idealnog scenarija. Moramo raditi, uklopiti nove momke da igrači vole igrati jedan za drugoga. Sezona je duga, ali mi je žao. Možda je bezvezan trofej, ali meni nije. 

Koliko će ova utakmica imati utjecaj na derbi u petak?

– Volio bih da odigramo na rezultat. Nadam se da ćemo naučiti iz ovog poraza. Svaka utakmica je svoja priča. 

Čeka vas kazna…

– Je, dajte mi deset utakmica i odoh ja doma, ali mislim da to nije interes. Mi smo lani ovdje izgubili 4:0, gubili smo od Istre i Rijeke i nisam ništa rekao. U nogometu sam 30 godina, ja to vidim u očima Gledaš sve utakmice, sve lige svijeta. Da se treneri velikih klubova isključuju zbog ovoga to bi bilo smiješno – zaključio je Leko.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)