Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:20 pm

RECEPT Kus-kus s marelicama

Piše N.M.

U ovom receptu kus-kus smo spojili sa svježim marelicama, neobičnim sastojkom jer se kus-kus obično kombinira sa suhim i nesvježim voćem.

Umjesto toga, svježim voćem svom kus-kusu možete dati poseban okus i učiniti ga još šarenijim i ljepšim na izgled.

Uz marelice kao prilog kombinirajte povrće neutralnog okusa kako bi prevladao bogat i gust okus ovog ljetnog voća.

Marelice, osim što su ukusne, ujedno su i mali rudnik neophodnih vitamina za tijelo.

Sastojci:

200 g kus-kusa

60 g zelene salate

1 glavica crvenog luka

5 marelica

1/2 soka limuna

50 g nemasnog jogurta

2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

soli po ukusu

papar po ukusu

Priprema: U loncu zakuhajte 200 ml slane vode, ulijte kus-kus i ugasite vatru. Ostavite kus-kus u loncu nekoliko minuta dok potpuno ne upije vodu, zatim ga premjestite na tanjur i pričekajte da se ohladi.

Luk narežite na tanke ploške, a zatim operite marelice i narežite ih na kockice.

Zelenu salatu operite i narežite. U zdjeli pripremite umak od jogurta, limunovog soka i ekstra djevičanskog maslinovog ulja, tukući vilicom.

Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.

U veću zdjelu stavite kus-kus, luk, marelice i zelenu salatu. Posolite i popaprite po ukusu, začinite umakom od jogurta, dobro promiješajte i poslužite.

Savjet ako ste na dijeti: probajte ovu ‘salatu’ od žitarica i voća kao glavno jelo, brzo se priprema i hranjivo je, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)