Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
6:10 pm

Nikoličius: Igrač je liderskih karakteristika i pobjedničkog mentaliteta

Piše H. S.

Belgijski veznjak Vadis Odjidja-Ofoe je novi igrač Hajduka. Na Poljud stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Gentom, a za ‘bijele’ je potpisao ugovor do 2024. godine s opcijom produženja za još jednu sezonu. Nosit će dres s brojem 8. 

– Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli dovesti igrača koji posjeduje ogromno nogometno iskustvo i koji je igrao na najvišim razinama nogometnog natjecanja. Vadis je profil veznog igrača koji može pokriti više pozicija u različitim sustavima igre, a najčešće je igrao na mjestu centralnog veznog igrača. Posjeduje elitne tehničko-taktičke karakteristike, izraženu nogometnu inteligenciju, brza i kvalitetna rješenja s odličnim pregledom igre i percepcijom prostora. Svojim otvaranjem i pozicioniranjem u fazi obrane i fazi napada drži stabilnost momčadi i balans linija. Igrač je liderskih karakteristika i pobjedničkog mentaliteta. Istekom njegovog ugovora s prethodnim klubom došli smo u situaciju dovesti ga kao slobodnog igrača bez odštete. Mišljenja sam da nam dolazak ovakvog profila igrača u našu momčad, kapetana Genta, donosi veliko nogometno iskustvo, dodatnu kvalitetu, liderstvo i dodanu vrijednost – istaknuo je brojne kvalitete iskusnog veznjaka sportski direktor Mindaugas Nikoličius

– Nakon razgovora s trenerom i ljudima iz Uprave imao sam jako dobar osjećaj. Objasnili su mi veličinu ovog kluba i ambicije, to je za mene bio veliki izazov. Svidjelo mi se što sam čuo i zato sam sada ovdje. Imam prijatelje koji su već tu u klubu ili koji poznaju klub pa sam ih pitao za informacije i sve što su mi rekli u Hajduku bilo je jako pozitivno. Dijelio sam svlačionicu s Lovrom Kalinićem u Gentu i jedva ga čekam opet vidjeti. Marko Livaja bio je moj suparnik u Grčkoj kad sam igrao za Olympiacos. Znam njegove kvalitete i sretan sam što ćemo sada igrati skupa – ispričao je Vadis za Hajduk Digital TV nakon potpisa ugovora. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)