Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
2:45 pm

Nijemac nestao u Tajlandu. Raskomadano tijelo je pronađeno u zamrzivaču

Piše P. I.

Tajlandske vlasti pronašle su raskomadano tijelo nestalog njemačkog poslovnog čovjeka u zamrzivaču. Potraga za Hans-Peterom Mackom (62) tragično je završila u ponedjeljak navečer kada je policija pronašla njegove ostatke u vreći za smeće u zamrzivaču iznajmljene kuće u Nong Prueu, gradu na jugu Tajlanda.

Uhićena su dva njemačka osumnjičenika. Mack, agent za nekretnine koji je živio sa svojom tajlandskom suprugom u istočnom gradu Pattayi, nestao je 4. srpnja. Policija kaže da su dva osumnjičenika dogovorila ubojstvo Macka, a zatim su prevezli i sakrili njegovo tijelo.

Mack je posljednji put viđen u svom Mercedesu u Pattayi, prema obavijesti o nestaloj osobi koju je objavila njegova obitelj, koja je ponudila 3 milijuna bahta (86.000 dolara) za informacije o njegovom boravištu, javlja Index.

Automobil je pronađen u nedjelju na parkiralištu stambene zgrade u Nong Prueu, prema izvješćima. Uz tijelo, istražitelji su otkrili bežičnu motornu pilu, par škara za živicu i role plastike. Snimke pronađenih predmeta prikazane su na tajlandskim televizijama.

Policija je također pronašla tragove tekućine za koju se vjeruje da je sredstvo za čišćenje na sjedalima, kontrolnoj ploči, upravljaču i drugim dijelovima automobila.

Policijski zapovjednik Theerachai Chamnanmor rekao je za Bangkok Post da otkrića sugeriraju ‘namjeru uništavanja dokaza’. Šef policije Nong Pruea Tawee Kudthalaeng rekao je da su vlasti također otkrile da nedostaje velika količina novca s Mackova bankovnog računa.

Dodao je da su Mackovi ostaci kasnije pronađeni pomoću snimaka nadzornih kamera, ali nije elaborirao. Lokalna televizija izvijestila je da je Mackova supruga nazvala muža nakon što se nije pojavio na dogovorenom ručku 4. srpnja.

Primila je tekstualnu poruku koja tvrdi da će se javiti. Oko 22 sata te noći, primila je još jednu poruku koja je govorila da je još uvijek s klijentom. No, Mackova supruga je tajlandskim medijima rekla da joj Mack nikada nije slao tekstualne poruke tijekom njihove petogodišnje veze.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)