Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
6:00 pm

FOTO: Westgate Tower ishodio uporabnu dozvolu, AC Hotel otvara u ponedjeljak

Piše N.M.

Westgate Tower upravo je dobio uporabnu dozvolu i time ishodovao sve pravne uvjete za otvorenje nebodera i AC Hotela by Marriott Split. U ponedjeljak će biti njegov prvi radni dan.

‘Sretni smo i ponosni što smo u punom smislu riječi realizirali strateški projekt za Split, Dalmaciju i Hrvatsku. Veseli me što ćemo otvoriti nova radna mjesta i što smo gradu Splitu uz turističku, zauvijek dali vizuru i poslovne sredine s našom monumentalnom građevinom. Građani Splita najbolje znaju tko ruši, a tko gradi i oplemenjuje ovaj grad’, poručuje  investitor Josip Komar. 

Neboder je visok 135 metara i njegova vrijednost procjenjuje se na više od 100 miiljuna eura.

Fotogalerija: Westgate Tower 2

U sklopu Westgate Towera poslovat će i Ercisson Nikola Tesla ti niz drugih informatičkih tvrtki no AC Hotel prvi je takav u Hrvatskoj, a njegov prostor protezat će se na čak 15 katova i 3 podzemne etaže.

U najvišem neboderu u Hrvatskoj radit će nešto više od 1000 ljudi od čega će ih oko 700 raditi u Ericssonu. Zanimljiva je i činjenica da su čak tri najvažnija kata gdje će biti smješteni sigurnosni podaci Ericssona ostakljena u blindiranim staklima zbog prevencije sigurnosti. Cijela zgrada građena je po protuterorističkim standardima te ima nuklearno sklonište. 

Podršku projektu tijekom gradnje u više navrata izrazili su bivši američki veleposlanik Robert Kohorst te otpravnik poslova američkog veleposlanstva Mark Fleming

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)