Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
8:51 am

Split u vrhu najpopularnijih odredišta u Skandinaviji

Piše P. I.

Prema najvećem lancu privatnih putničkih agencija u nordijskoj regiji – Ticketu koji je birao najpopularnije destinacije za Skandinavce u 2023., Split je na drugom mjestu odmah iza Mallorce. Iza njega su ostali London, Kreta, Barcelona, Nica, Rim, Rodos, Bangkok i Cipar. 

Posebno je zanimljivo kako se 8 od 10 najpopularnijih ljetnih odredišta nalazi oko Sredozemnog mora jer, kako kažu na Ticketu, gosti ovdje mogu uživati u prekrasnim plažama i opuštajućoj atmosferi, a sve je udaljeno manje od četiri sata leta iz Švedske.

Vincent Goodbrand iz Ticketa je tim povodom istakao kako su za Šveđane odredišta na Sredozemlju atraktivna i privlačna za odmor jer nude savršenu kombinaciju sunca, kulture i uzbudljivih iskustava. Na popularnost Splita u Skandinaviji svakako je utjecala dobra prometna povezanost izravnim letovima što osigurava jednostavno i bezbrižno putovanje, ističu u Ticketu. 

Opisujući Split naglašava se njegova stara gradska jezgra, impresivna Dioklecijanova palača i bogata kulturno-povijesna baština. Inače, Ticket djeluje preko tri pod brenda, Ticket, AirnGo i Charter, a obuhvaća tržišta Švedske, Norveške, Danske, Finske, ali i  Njemačke, Austrije, Nizozemske, Portugala, Italije i Francuske.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)