Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
2:53 pm

IVAN LEKO: U ovom trenutku imamo 12-13 startera

Piše D. F.

Nakon pobjede protiv Trabzonspora (2:0) trener Hajduka Ivan Leko osvrnuo se na slovenski dio priprema. ‘Bijeli’ se sada vraćaju u Split, a iduće subote 15. srpnja otvaraju novu sezonu utakmicom Hrvatskog superkupa u Maksimiru.

– Zadovoljan sam. Pobijedili smo jakog protivnika s dobrim igračima i odličnim trenerom. Bili smo al-pari. Imali smo još situacija za zabiti golove. Zadovoljan sam jer je ova utakmica došla kao nagrada za dobar rad u protekla tri tjedna. Puno rada, volje, želje, dobre atmosfere. Lijepo je da možemo kući nakon dobre partije – rekao je Leko, a zatim dodao:

– U nogometu se ne može ništa sakriti. Nastojimo imati 15-16 igrača za Superkup. U ovom trenutku imamo 12-13 startera. Ima sedam dana do utakmice. Iskoristit ćemo svaki dan kako bi bili bolji, kako bi imali veću konkurenciju. 

Jeste li zadovoljni ofenzivnom izvedbom bez Marka Livaje?

– Imali smo dobrih trenutaka. Par puta smo izgubili naivno loptu. To nam je nedostatak za koji znamo. Bili smo direktniji, brži u odnosu na prošle utakmice. Faza obrane je uvijek baza za svaki kolektivni sport. To je volja, želja, automatizmi. Nismo primili gol, iako moramo priznati da smo imali sreće. Trabzonspor je imao par stativa, a uz to su tek krenuli s pripremama i nedostaje im sedam-osam reprezentativaca. Nećemo se zavaravati. Nije istina da smo dobri kada se dobije ovakva utakmica, niti smo loši kada se izgubi loša utakmica ili lošije poluvrijeme. 

Kako gledate na konkurenciju na krilima? Tu su Sahiti, Dolček, Sahiti…

– To je lani bio jedan od razloga što nismo igrali obranu s četiri. Imali smo jedino Sahitija, pa smo igrali s Mlakarom i Pukštasom. Imamo njih trojicu, a tu su Brajković i Šošić. Tu smo sigurno bolji nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Slijedi Superkup…

– Svi sve prate, svaki detalj se zna. Mi njih poznajemo, na nama je da pokušamo biti bolji, sakriti naše mane. To je velika utakmica. Nadam se da ćemo biti u najboljem svjetlu, a kada je tako protiv bilo koje ekipe imamo šansi – zaključio je Leko. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)