Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
1:59 pm

S GRADILIŠTA NA DRAČEVCU: Radovi na središnjoj zgradi budućeg Tehnološkog parka teku prema planu

Piše N.M.

Danas je splitski gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima obišao radove na lokaciji buduće zgrade Tehnološkog parka Split – Dračevac gdje se radovi na rekonstrukciji i dogradnji centralne zgrade odvijaju prema planiranoj dinamici. 

Obilazak su predvodili predstavnici izvođača radova iz tvrtke Strabag d.o.o., glavni inženjer gradilišta i voditelj projekta Veljko Grbeša te Marin Knežević, predstavnik izvođača i voditelj tima.

Na gradilištu je u tijeku izvođenje zemljanih radova, armirano – betonskih, zidarskih, keramičarskih, gips-kartonskih, izolaterskih i instalaterskih radova te radova alustaklene fasade. 

Kumulativna vrijednost izvedenih radova bez PDV-a zaključno s lipnjem iznosi 6.722.742,50€ dok je ugovorena vrijednost radova 16.602.910,61€.

Završetak objekta očekuje se krajem prosinca ove godine kada je, prema Dinamičkom planu, planiran tehnički pregled.

Projekti Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split – Dračevac i Razvoj zone Dračevac – Tehnološki park Split – Dračevac, podsjetimo, financiraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj Projekta, čije je trajanje od prosinaca 2020./siječnja 2021. do prosinca 2023. je Grad Split.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 164.754.315,70 kuna / 21.866.655,47 eura, od čega bespovratna sredstva EU iznose 105.074.234,69 kuna / 13.945.747,52 eura.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)