Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:20 pm

RECEPT Salata od muzgavaca

Piše M.K.

Salata od muzgavaca ima blago kiselkasti okus, fina je i osvježavajuća. Idealno je predjelo i za najsvečanije prilike. A osim toga, izuzetno je zdrava. Dugo će izdržati u vašem hladnjaku, pa slobodno napravite malo veću količinu, pišu Fini recepti.

Sastojci:

muzgavci, 600 g

češnjak, 4 režnja

luk, 2 glavice

bosiljak, 4 lista svježeg

masline, 40 g okoštenih, zelenih

paprika, 1 crvena

ocat, 50 ml

maslinovo ulje

ulje biljno

sol i papar

Upute:

Muzgavce očistimo, operemo i kuhamo u dosta slane vode oko 1½ sata dok ne omekšaju.

Izvadimo ih iz vode (1 dcl vode od kuhanja sačuvamo), narežemo na manje komadiće i stavimo u zdjelu za salatu. Dodamo sitno sjeckan luk i sve prelijemo maslinovim uljem.

U posebnu tavicu stavimo 1 dcl vode od kuhanja, ocat i kratko zavrijemo pa dodamo protisnuti češnjak i na trakice narezan svježi bosiljak.

Svježu crvenu papriku narežemo na male kockice i dodamo u salatu. Nekoliko iskoštenih maslina ostavimo čitave, a ostale narežemo na ploškice pa jedne i druge dodamo u salatu.

Začinimo solju, paprom, po potrebi sa još malo maslinovog ulja i prelijemo toplom marinadom.

Sve zajedno dobro izmiješamo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)