Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
3:54 pm

Suradnja kaštelanskog i dubrovačkog kluba: ‘Cilj nam je podići mušku odbojku na još višu razinu’

Piše A. A.

Odbojkaški klub Ribola Kaštela nakon dugogodišnjih prijateljskih veza dogovorio je konkretnu suradnju s Odbojkaškim kubom Dubrovnik 2001. 

Spajanje iskustva i tradicije kaštelanskog kluba s entuzijazmom Dubrovčana dobitna je kombinacija za obje strane. Po tom modelu, istaknuli su Kaštelani, mogli bi se ostvariti značajni pomaci u popularizaciji muške odbojke na području cijele Dalmacije.

‘Mislim da smo napravili jednu jako dobru priču za budućnost, suradnju na obostranu korist s muškim OK Dubrovnik, koji je s puno entuzijazma krenuo u okupljanje mladih igrača s ciljem da formira dugoročnu ekipu. Razmjenjivat ćemo iskustva, a njihovi će igrači dolaziti kod nas tijekom praznika na dodatno usavršavanje. S obzirom da oni još uvijek neće participirati u kadetskoj ligi, nekolicina njihovih igrača na posudbi će igrati za nas i tako dobivati natjecateljsko iskustvo. Jako se veselimo ovoj suradnji i mislimo da će dugoročno imati benefite oba kluba’, istaknuo je Ivan Rančić, glavni trener OK Ribola Kaštela. 

OK Dubrovnik 2001 je 2001. osnovala grupa entuzijasta koja je igrala odbojku na pijesku. Otad je bio u drugoj ligi, izuzev jedne prvoligaške sezone. Najveći uspjeh u mlađim kategorijama je peto mjesto mlađih kadeta na državnom prvenstvu.

‘Klub je skoro ugašen za vrijeme epidemije korone, a onda smo ponovo prošle godine oformili kadetsku ekipu u suradnji s dubrovačkom gimnazijom. OK Ribola Kaštela ponudio nam je suradnju tako da će naši najperspektivniji odbojkaši odraditi testiranja i registrirati se za kaštelansku kadetsku ekipu kako bi se s njima mogli natjecati. Treneri Rančić i Šuker pomoći će nam i stručnim savjetima čime ćemo nadograđivati našu suradnju’, rekao je predsjednik kluba i trener OK Dubrovnik 2021 Nikola Makivić i izrazio zahvalnost na podršci koji im pruža kaštelanski klub.

Trener Rančić naglasio je kako na takav način žele pokrenuti još nekoliko sredina (klubova), koji su se ili ugasili ili bi se htjeli (re)aktivirati, jer su, kako je naveo, svjesni da su nositelji kvalitete u Dalmaciji od hrvatske samostalnosti. 

‘Sjećam se kad je u Dalmaciji bilo 12, 13 klubova, iako većinom amaterski, ali je baza bila puno veća. Sada je situacija drastično drugačija, postoji samo nekoliko klubova na ogromnom području Dalmacije, što je ogroman hendikep za mušku odbojku. Zato nam je cilj probuditi još više sredina kako bi muška odbojka bila na još većem nivou’, iznio je. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)