U ovom Finom receptu nećete pronaći masline i klasični dressing – ovo je jedna sasvim neočekivana grčka salata. Sjeckanom povrću specifičnu aromu daje preprženi sezam čiji se okus izvenredno upotpunjava s kockicama feta sira.
Sastojci:
zelena salata, 1 glavica
krastavac, 2 svježa
rajčica, 3
kupus, 100 g svježeg
luk, 1 glavica ljubičasti
sir feta, 80 g
sezam, 20 g (sjemenki)
sol
Upute:
Listove zelene salate očistimo, operemo, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježe krastavce ogulimo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo.
Rajčice operemo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježi kupus očistimo, tanko narežemo na trakice i nasjeckamo. Ljubičasti luk očistimo i nasjeckamo.
U zdjelu za salatu stavimo sve nasjeckane sastojke, posolimo i promiješamo.
Zatim na vruću tavu stavimo sjemenke sezama, te ih na laganoj vatri, povremeno miješajući, pržimo dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju.
U zdjelice ili tanjuriće za salatu stavimo sjeckanu salatu, sir fetu narezanog na kockice, svaku porciju posipamo s malo preprženog sezama i poslužimo.
Komentari (2)
Hi everyone!