Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
8:30 pm

IVAN LEKO: Kalinić je odličan igrač. Da nema Marka Livaje, bila bi druga priča

Piše B. D.

Ivan Leko je nakon utakmice u Ljubljani progovorio i o Nikoli Kaliniću.

– Imali smo lipi, otvoreni razgovor. Njega je isto zanimalo kako ga ja vidin. Mi igramo 4-2-3-1 s jednim špicom. Za mene je najbolji naš špic već dvije godine Marko Livaja, to uopće nije upitno, oko njega slažem ekipu. Kale je odličan igrač. Da nema Marka Livaje, bila bi druga priča. Ali u ovom momentu je to tako. Uzeo je par dana da razmisli, odlučio je tako, ja mu samo želim sreću u onome što bude radio dalje ili u nastavku igračke karijere.

Na početku je dao komentar utakmice.

– Mislim da je bila dobra utakmica i da smo bili bolji. Bilo je dosta dobrih momenata. Normalno, bilo je i dosta momenata iz kojih treba učiti. Na kraju je šteta što smo izgubili jer nitko ne voli gubiti pa ni kad igraš ‘na karte’ doma. Ali, ako treba izgubiti, bolje i sada na pripremama nego kasnije kad se krene igrati prava stvar. U principu, mislim da možemo biti zadovoljni stanjem gdje smo, što smo, s prikazanim, s voljom, sa šansama… Rezultat je nešto drugo.

Je li ona početna jedanaestorica blizu onih s kojima bi mogli početi u Maksimiru, s obzirom da je Livaja kažnjen?

– Je, to je blizu nečega.

Kako ste zadovoljni s prvih 60 minuta, bez Livaje?

– Mislim da smo bili bolji. Olimpija je prvak Slovenije, osvajač duple krune. Oni su se isto spremali za nešto bitno, jako su motivirani. Mi smo došli ovdje kod njih nakon dva tjedna priprema gdje su nam se neki pridružili nakon 4-5 dana, stavili smo dva nova igrača odmah… Mislim da smo bili bolji. Tih 60 minuta je bilo 0:0, s tim da smo mi imali par tih situacija… Opet kažem, bit je ovdje naučiti nešto, vidjeti što i kako da bi rasli, da bi bili bolji, stabilniji i opasniji na kraju.

Velika je razlika između prve i druge ekipe, odnosno prvih šezdeset minuta i zadnjih pola sata.

– Razlika je, što je i normalno. To je mlađa ekipa, a još neki momci moraju igrati na pozicijama koje nisu njihove, što je šteta. Iako, imali smo i u zadnjih pola sat dvije-tri situacije, i tada smo bili bolji. Razlika je bila prvih šezdeset minuta i zadnjih 30, slažem se, što je u biti i normalno.

Ima li još nekakvih dvojbi?

– Volio bih da se popunimo. Ovo sigurno nije Hajduk kojega ćemo gledati za par mjeseci. Mi dobro radimo, zadovoljan sam atmosferom, kvalitetom i kvantitetom rada. Imamo dovoljno za krenuti, ali ekipa će biti drugačija kroz par tjedana.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)