Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
1:00 pm

Dogradnja terminala za 6,5 milijuna eura planira se u listopadu kad završi sezone

Piše N.M.

Do 3. srpnja odvija se zakonska forma prethodnog savjetovanja za početak velike rekonstrukcije Zračne luke Zadar za što je 2019. godine proveden i arhitektonski natječaj.

Pobjednik je bio splitski arhitekt Ante Kuzmanić koji je imao privilegiju prethodnog istraživanja terena na zadarskom aerodromu. S njim je direktor Josip Klišmanić ugovorio izradu projektne dokumentacija. za 5,1 milijun kuna bez PDV-a. Prije dvije godine završen je idejni projekt, piše 057 Info.

Tada se govorilo o poslu od pola milijardi kuna koji će se odvijati u fazama.

Prva za koju će idućeg mjeseca biti objavljen natječaj za izvođenje radova procijenjena je na 6,359,613,00 EUR bez PDV-a.

Radovi bi trebali početi u listopadu i trajati šest mjeseci do početka nove sezone međunarodnih letova. U rješenju kojeg potpisuju arhitekti Kuzmanić i Ivana Jurić predviđeno je postupno proširivanje i zamjena postojeće putničke zgrade novom kroz četiri faze rekonstrukcije i dogradnje.

Terminal se u ovoj fazi dograđuje prema istoku (stajanci) kao prizemna građevina visine 13,30 m tlocrtne površine oko 1.918 m², duljine oko 125 m, širine oko 16 m na sjeveru, a oko 21 m na jugu. Ispod temeljne konstrukcije izvodi se instalacijski tunel prema budućoj sortirnici kako bi se osigurala neometana doprema prtljage iz check-ina kroz daljnje faze gradnje.

Za potrebe proširenja uklanja se istočni dio postojeće zgrade u kojem su trenutno smješteni gateovi (452 m²) i ulazni trijem dolazaka (85 m²), navodi se u opisu radova za potencijalne izvođače.

Osoba ovlaštena za komunikaciju s ponuditeljima je Blaž Bilaver, brat državnog tajnika u resornom ministarstvu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)