Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:10 pm

BOKS Gabrijel Veočić osigurao medalju na Europskim igrama i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Piše M.K.

Od troje hrvatskih predstavnika u četvrtfinalu Europskih igara u Krakovu u srijedu, 28. lipnja 2023., Hrvatska će u borbama za najviše postolje imati jednog – Gabrijela Veočića koji je osigurao i nastup na Olimpijskim igrama! Marko Čalić nije uspio proći mladog Irca Marleya, a Sara Beram je teško oštećena u meču protiv Ruskinje Šadrine koja nastupa za Srbiju, javlja Hrvatski boksački savez.

Najuspješniji hrvatski boksač, prvak Europe U-22 Gabrijel Veočić (22) osigurao je odličje na Europskim igrama i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine!

Otac i trener Pero Veočić doveo ga je do najvećeg uspjeha karijere.

Gabrijel je u četvrtfinalu Europskih igara u svom stilu, suvereno i s jednoglasnom odlukom 5:0 pobijedio Estonca Stivena Aasa (23).

Gabrijel je dominirao u sve tri runde, sve tri runde sigurno i dobio, svojim poznatim asimetričnim  plesom i nepredvidivim kretnjama potpuno slomio Estonca – pogađao ga je prednjim i zadnjim direktima i krošeima, šokirao širokim aperkatima i sve riješio već nakon dvije runde.

U ringu je bio Estonac Aas, a postojao je samo jedan As – naš as iz Slavonskog Broda!

Gabrijel je u vrhunskom stilu demonstrirao najvišu klasu i na cijelom turniru u Krakovu pobjedama nad Bugarinom Nikolovom, Rumunjom Aradoaiejem i Estoncem Aasom!

Hrvatski boks zadržao je kontinuitet osvajanja odličja na Europskim igrama (dosad ukupno tri bronce 2015. i 2019. godine) i zadržan je kontinuitet predstavnika na Olimpijskim igrama.

Slavonski Brod ima prvaka Europe U-22 i novog olimpijca.

Gabrijel Veočić borit će se u polufinalu (petak, 30. lipnja 2023) protiv Azerbajdžanca Murada Alahverdijeva koji je u žestokoj borbi svladao ljutog suparnika iz Armenije Hakobyana.

Sara Beram (28) nije se uspjela plasirati u polufinale, osigurati medalju na Europskim igrama i plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Sara je izgubila meč četvrtfinala od predstavnice Srbije, Ruskinje Natalije Šadrine (33) koja je dobila sudačkom odlukom 5:0, a Sara je dobila prvu i treću rundu – prvu sa 4:1, a treću sa 3:2, no to nije bilo dovoljno!?

Nije bilo dovoljno jer joj je sudac iz Kazahstana u drugoj rundi pokazao dvije javne opomene, oduzeo dva boda u ukupnom zbroju i presudio meč.

Kazahstanac u ringu samo je Sari ciljano dijelio opomene zbog držanja i guranja, premda je hrvački stil, s puno naslanjanja i zahvata nametnula snažnija i krupnija, iskusna Ruskinja Šadrina.

Prvu rundu, kad je Sara spremno odgovorila na nasrtaje 33-togodišnje Ruskinje vrlo dobrim kretanjem i brzim, preciznim udarcima, dobila je kod sudaca sa 4:1.

‘Slučajno’, prednost je Ruskinji Šadrini dao samo sudac Uzbekistanac. A Kazahstanac u ringu onda je uzeo sve u svoje ruke i zaustavio Saru s dvije javne opomene i doveo je u nemoguću situaciju.

U trećoj je Sara Beram izvukla maksimum, po svemu je jednoglasno trebala sa 5:0 dobiti treću rundu i preokrenuti nemoguće, no bodovni suci iz Uzbekistana, Irana i Egipta pobrinuli su se da minus dva boda zbog javnih opomena na kraju budu dovoljni za prolazak Ruskinje koja je promijenila zastavu i nosi dres Srbije.

Najiskusniji hrvatski reprezentativac, teškaš Marko Čalić (35) ostao je bez polufinala jer je podijeljenom odlukom 4:1 izgubio meč četvrtfinala od mladog Irca Jacka Marleyja nakon tri runde žestoke borbe u kojoj su teški udarci sijevali sa svih strana.

U ravnopravnim razmjenama u izjednačenoj prvoj rundi suci su sa 4:1 dali prednost agresivnom stilu napadački orijentiranog Irca.

Marko je u drugoj rundi odlučio okrenuti tijek meča i zagospodariti ringom, ušao je u otvorenu borbu, a ni Irac nije popuštao i kad je i druga runda sa 3:2 otišla na njegovu stranu, meč je bodovno praktički bio odlučen.

Naš prvak morao je u trećoj napasti svim silama za prekid i brojanje koji bi donijeli preokret, otvorenog garda upustio se u kreševo s Ircem i kad je Čalić u jednoj od teških razmjena naletio na gromoviti udarac za brojanje, sve je bilo odlučeno.

Sara Beram i Marko Čalić na Europskim igrama izborili su po dvije pobjede i borili se maksimalno za što zaslužuju sve čestitke.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)