Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
12:21 pm

ZLATKO DALIĆ: Poludio sam jer sam vidio da je to sve ciljano, Hrvatska mora imati respekt!

Piše D. F.

Dan nakon plasmana u finale Lige nacija hrvatski izbornik Zlatko Dalić pojavio se pred medijima u Rotterdamu.

– Potrošili smo se na utakmici u svakom smislu, bilo je puno emocija, ali sretni smo nakon ovakve utakmice i nakon ambijenta koji smo doživjeli. Znate da sam ja prve dvije sezone Ligu nacija smatrao nekakvim lošim natjecanjem i nečim što mi je samo stvaralo probleme. Očito smo morali proći naš križni put u Ligi nacija da bi došlo do toga do čega jesmo – rekao je Dalić, a zatim prokomentirao podatak da je Hrvatska šest puta izlazila kao pobjednik u produžecima.

– Zaista nestvarno. I to nismo uspjeli na bilo kakvim natjecanjima, nego na Svjetskim prvenstvima i u Ligi nacija. I svaki put izađeš kao pobjednik. Očito je to ova grupa igrača donijela sa sobom. Primiš gol u 96. minuti i tada moraš izgubiti snagu i volju, a mi kao da smo jači. Dolazi ‘Perija’ do klupe i pokazuje, bit će dobro. Ti dečki vjeruju u sebe. Ne mogu ih nahvaliti koliko je to sve skupa bilo dobro.

Je li ovo najveća hrvatska reprezentacija u povijesti?

– Osvajali smo olimpijska zlata u drugim sportovima. Ne podcjenjujem druge, ali nogomet je daleko najvažniji sport. Hrvatski sport čini velike stvari, ali ovo što činimo šest godina, da cijelu Hrvatsku činimo okupljenom i zajedno, da se cijeli svijet čudi i divi što radimo, nikom nije jasno. Ova reprezentacija je najveća i najbolja. Možda je Hrvatska bila 2008. i 2016. bolja, ako pogledate tko je bio u napadu, Klasnić, Petrić, Eduardo… Ali, ova Hrvatska je najveća reprezentacija Hrvatske svih vremena.

Kako ste doživjeli izdanje Luke Modrića?

– Stalno ga tjerate u mirovinu, ha, ha…On će donijeti odluku. Ikona je gdje god se pojavi. Nema što o njemu govoriti, sve je pokazao na terenu.

Bili ste dosta nervozni na odluke rumunjskog suca Istvana Kovacsa?

– Bili ste i vi vjerojatno nervozni. Sudio je jako loše. Četvrti sudac ga pita koliko minuta nadoknade na kraju prvog dijela, on kaže ništa. I onda nadoknadi dvije minute. Na kraju uhvati pištaljku da će suditi kraj, oni prime loptu i spusti ju. Vidio sam da to radi namjerno. Hrvatska mora imati respekt.

Je li ovo Petkoviću najbolja utakmica u dresu reprezentacije?

– Nije, protiv Mađarske u Splitu i Slovačke je bio još bolji. Samo mora biti ozbiljniji u treningu nego što je bio dosad, on ima razinu koja je čudo. On je igrač za Barcelonu i Real kad je pravi.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)