Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:08 pm

U Vignju ove godine čak tri nacionalna prvenstva

Piše N.M.

Prvo natjecanje je Otvoreno prvenstvo Mađarske od 18. do 20. lipnja u disciplini IQFoil koja je i olimpijska disciplina. Organizatori prvenstva su Klub Bofor iz Vignja u suradnji s MSZA SE Mađarska. Na ovome prvenstvu očekuje se nastup brojnih olimpijaca, a najveća zvijezda je Hanna Simon u ženskoj konkurenciji.

Ovog ljeta u Vignju se održavaju i dvije discipline češkog prvenstva u organizaciji Češkog windsurferskog udruženja – Integra u disciplini slalom od 15. do 18. srpnja , a od 20. do 23. srpnja Integra Foil Course Championship memorial Adam Horky,.

Od 10. do 13. kolovoza Otvoreno prvenstvo Hrvatske

I posljednje u ljetnoj sezoni natjecanja! Od 10. do 13. kolovoza Otvoreno prvenstvo Hrvatske u windsurfingu u organizaciji Udruge Peliška jedra! Očekuju se brojni natjecatelji, najpoznatiji među njima su višestruki prvak Hrvatske Enrico Marotti, te olimpijac Luka Mratović i Palma Čargo.

‘Čak tri velika prvenstva u windsurfingu! Ovo je samo još jedno priznanje da je Viganj top destinacija za surfere. Ovdje su uvjeti za surfanje savršeni’, poručuje Ante Ortolio iz Udruge Peliška jedra.

U Viganj se opet vraćaju domaće i svjetske zvijezde windsurfa

U Vignju su natjecanja u windsurfingu počela još osamdesetih godina prošlog stoljeća s regattom za kup Jugoslavije, a uz Europsko prvenstvo u Funboard klasi 1990., Svjetsko prvenstvo u windsurfing u disciplini Formula 2013., na kojem se natjecalo više od 150 najboljih svjetskih surfera, najveće je natjecanje do sada.

‘Viganj obožavam! Vjetar je odličan, idealan za windsurfing. Ako se i dogodi da koji dan ne puše, ovo malo mjesto nudi razne mogućnosti, planinarenje na Sv.Iliju, vožnja brdskim biciklom je uvijek aktualna’, rekao je naš poznati surfer Luka Mratović.

Vignjani su poznati po izvrsnoj organizaciji prvenstava

Za razvoj windsurfinga u Vignju osim maestrala niz je ključnih čimbenika. Ovo malo mjesto ima oko tri kilometra duge plaže, tri windsurf škole. Tamo možete brzo naučiti windsurfati i kitesurfati, ali unajmiti opremu. Iako Viganj broji svega 240 stanovnika, gotovo su svi usmjereni na turizam i sport.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)