Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:15 pm

RECEPT Brzinske lepinje punjene šunkom i sirom

Piše N.M.

Jednostavni sastojci ponekad čine najbolje kombinacije okusa, a punjene lepinje stara su i provjerena delicija koju bismo mogli jesti iznova i iznova. Recept koji donosimo u nastavku poseban je jer za ove lepinje ne morate paliti pećnicu i gotove su za tren oka, piše Zadovoljna.

Tijesto ne mora odmarati i nadolaziti, a punjenje možete sami birati. U verziji koju je s nama podijelila blogerica Vera lepinje su punjene klasičnim spojem šunke i sira koji će oduševiti svakog člana obitelji.

Brze punjene lepinje – sastojci:

Za tijesto:

600 g brašna

350 ml čvrstog jogurta

pola paketića praška za pecivo

1 žličica soli

1 žlica šećera

1 paketić suhog kvasca

60 ml tople vode

Punjenje:

šunka

sir

Dodatno:

malo ulja

Brze punjene lepinje – priprema:

U toplu vodu staviti kvasac i šećer i staviti sa strane 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.

U dubljoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol pa dodati jogurt i aktivirati kvasac. Zamijesiti glatko tijesto.

Tijesto podijeliti na osam jednakih dijelova. Oblikovati kuglice, svaku razvaljati i napuniti šunkom i sirom pa zatvoriti sa svih strana. Punjenu lepinju ponovno malo razvaljati.

Lepinje pojedinačno peći na zagrijanoj tavi s malo ulja oko tri minute sa svake strane.

Poslužiti uz jogurt, tople ili hladne.

Recept za najbrže punjene lepinje s nama je podijelila blogerica Vera, a još njezinih recepata možete pronaći na profilu kuhinjica.ts na Instagramu. 

View this post on Instagram

A post shared by Vera (@kuhinjica.ts)

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)