Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:55 am

FOTO/VIDEO Prijavite se na posebnu utrku: Endurance Individual 6h Grobnik 3

Piše N.M.

Nakon uspješno organiziranog putovanja 30-tak članova u Maroko, Ride for Life i Iron Butta (unutar samo 2 mjeseca) Željan Rakela i BMW MK Dalmacija ne prestaju s organizacijama pa tako 1. i 2. srpnja organiziraju po treći put jedinstvenu utrku u svijetu.

Endurance Individual 6h Grobnik 3 je trka samo za hrabre i uporne.

Ovo nije svjetsko prvenstvo već amaterska utrka izdržljivosti za koju će biti ključno uz vozačku izdržljivost i odabir tima, motora, te taktike kroz 6 sati vožnje

Moto utrka ‘Endurance Individual 6h Grobnik 3’ održat će se 1. i 2. srpnja ove godine.

Ova utrka je osmišljena kao izazov svim vozačima i njihovim timovima, da uz sportsko druženje i zabavu ostvare što bolji rezultat u sigurnim uvjetima, što će biti jedna od najvažnijih značajki ove manifestacije.

Ovo nije svjetsko prvenstvo već amaterska utrka izdržljivosti za koju će biti ključno uz vozačku izdržljivost i odabir tima, motora, te taktike kroz 6 sati vožnje.

‘Čast je u ovakvim utrkama prolazak ciljem, pa tek onda plasman, a posebna energija uvijek je prisutna u Pit-laneu i Paddocku.
Nadamo se dobrom odazivu, te da će ova utrka zaživjeti kao tradicionalna utrka u narednim godinama’, izjavio je organizator Željan Rakela.

U ovoj amaterskoj utrci pobjednik je onaj koji u 6 sati odveze najviše kilometara, po principu jedan vozač, jedan motocikl.

Endurance utrka od 6 sati nije ništa novo, no ovaj Endurance Individual Challenge je ipak drugačiji po tome što nema izmjena vozača, nego jedan vozač mora odraditi cijelu utrku na istom motoru.

Splićanin Željan Rakela, poznati globtroter na motociklu, je ideju za organizaciju ove utrke dobio prošle prije 3 godine, kada je na Grobniku od 17 navečer do 5 ujutro, i to po nevremenu, kružio Hondom X-ADV te u tih 12 h prešao više od tisuću kilometara i tom prilikom savladao preko 4.500 zavoja.

Prema pravilima, na Endurance Individual Challenge utrci ne možete nastupiti sa skuterom, nego isključivo s motociklima zapremine iznad 599 ccm, s time da u klasi Open mogu nastupiti sve ostale kategorije motocikala.

Pritom svi motocikli moraju biti opremljeni prednjim i stražnjim svjetlima, dok retrovizore, pokazivače smjera i registarsku pločicu treba ukloniti ili prelijepiti.

Start će biti u Le Mans stilu, odnosno trčanjem preko ciljne ravnice do ugašenih motocikala.

Startnina / kotizacija iznosi 400€ i uključuje trening i kvalifikacije 01. srpnja ste utrku 02. srpnja, a Rakela očekuje da će nastupiti do 20 vozača.

Prijave za utrku šaljite na rakelags@gmail.com, s time da je potrebno prijaviti i model motocikla te vođu tima i mehaničare.

Dodatne informacije doznajte na 098/222-893

Prijavljeni vozači za sada:

1. Neno Vrgoč

BMW S 1000 XR

Broj: 33

BMW MK Dalmacija

Hrvatska

2. Roberto Bratuša

Bmw F 800 GS

Broj: 69

Slovenija

3. Miha Slatinšek

Kawasaki Z 1000 SX

Broj: 01

MDracing (društvo)

Slovenija

4. Jure Marasović

BMW S 1000 XR

Broj: 77

BMW MK DALMACIJA

Hrvatska

5. Zlatko Lacković

Honda CBR 600 F

Broj: 18

MK Wild River

Hrvatska

6. Nenad Gavrilović

KTM Super Adv 1290 S

Broj: 50

Srbija

7. Miloš Todorović

Bmw F 800 GS

Broj: 45

Srbija

8. Dejan Ločnikar

Motor: BMW R1250GS

Broj: 755

Motodruštvo: 2nRace

Slovenija

9. Mario Čagalj

Motor: KTM SUPER DUKE 1290

Broj: 13

Hrvatska

10. Milan Kecojević

Broj: 08

Motor: Bmw S1000RR

Srbija

11. Josip Palaska Petrić

Motor: Yamaha MT 09

Broj: 10

Hrvatska

12. Mario Bunjevac

Motor: BMW S 1000 XR

Broj: 57

BMW MK BEOGRAD

Srbija

13. Saša Habek

Motor: Suzuki SV 1000 N

Broj: 34

Hrvatska

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine:

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)