Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:28 pm

Ivan Šapina brončani na grand prixu u Rimu

Piše N.M.

Proteklog vikenda u Rimu je održan prvi grand prixu turnir sezone na kojem pravo nastupa ima samo 32 najboljih u svakoj olimpijskoj kategoriji. Netom nakon završenog rekordnog svjetskog prvenstva, hrvatska reprezentacija samo je promijenila prtljagu i ukrcala se na novi let te hotelsku sobu iz Bakua zamijenila onom iz Rima. 

Na prvom grand prixu nastupilo je pet natjecatelja Marjana, a do brončanog odličja stigao je svjetski viceprvak Ivan Šapina u teškoj kategoriji. Šapina je bio treći nositelj i u prvom je kolu bio bolji od Ukrajinca Bondara s 2:0 u kategorijama. Istovremeno je Paško Božić u prvom kolu slavio protiv Egipćanina Ahmada Rawija i ždrijeb je dva Hrvata namjerio jednog na drugoga već u drugom kolu. Paško i Ivan, dva osvajača svjetskih odličja, oba iz istog kluba se nisu borili u osmini finala te je u četvrtfinale prošao Šapina. U borbi za medalju Marjanov teškaš je pobijedio Amerikanca Jonathana Healya. Polufinalni dvoboj pripao je Uzbekistancu Rafaloviću, a Šapina je ostao na brončanoj medalji.

Kod djevojaka su nastupile još Bruna Duvančić i Lena Stojković te Matea Jelić. Bruna Duvančić je bila vrlo dobra, s dvije pobjede uključujući i onu protiv Korejke Mi-Reu Kang stigla je do petog mjesta, a borbu za medalju izgubila je s 1:2 u rundama od Španjolke Cerezo. Lena Stojković izgubila je u osmini finala od Iranke Nematzadeh, dok je bolja od Matee bila Njemica Hadžić

Članovi taekwondo kluba Marjan nemaju vremena za odmor nakon odrađenog svjetskog prvenstva i grand prixa u Rimu jer je pred njima uskoro start europskih igara koje će u taekwondou biti iznimno jake iz razloga što nose ekstra bodove za plasman na olimpijske igre. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)